«Παράθυρα στον Ουρανό» στη «Σφίγγα»

Μια μουσική παράσταση, γεμάτη μελωδίες ειπωμένες με νότες, πολλές νότες, αλλά και φώτα, κίνηση  και κείμενα. Κείμενα για τον έρωτα, την απώλεια, την ποίηση, την χαρά, άρρηκτα δεμένα με ρυθμούς  που ανοίγουν τα παράθυρα της ψυχής μας στον ουρανό.

Ένα παιχνίδι των αισθήσεων με φωτεινά χαμόγελα, κόντρα στα σκοτάδια των ημερών. Θα ακουστούν τραγούδια των: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Σαββόπουλου, Μικρούτσικου, Μούτση, Κραουνάκη, Ξυδάκη, Ρεμπούτσικα, Μ. Μάτσα, N.Piovani, L.Dalla, L.Cohen, B.E.King, Aznavour και πολλών άλλων.

Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ο Σταύρος Νιφοράτος, ένας νέος ερμηνευτής με ιδιαίτερη παρουσία σε σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα της εποχής, όπως η συμμετοχή του στη μουσική παράσταση «Το Πατάρι του Φλόκα» με τον Μανώλη Μητσιά, (μια παράσταση – αναβίωση του ιστορικού παταριού του «Φλόκα» σε καλλιτεχνική επιμέλεια του παραγωγού Γιώργου Μακράκη).

Επίσης, η συνεργασία του με τη Μέμη Σπυράτου, καθώς και η συμμετοχή του (κατόπιν επιλογής από τις ακροάσεις που προκήρυξε η ΕΛΣ) ως σολίστ, στο έργο «Η εποχή της Μελισσάνθης», του Μάνου Χατζιδάκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όπου και εντυπωσίασε με την ξεχωριστή ερμηνεία του.

Συντελεστές παράστασης:

Αρετή Κοκκίνου  – Ενορχήστρωση, κιθάρες και μαντολίνο

Θανάσης Σολούκος – Ακορντεόν και πιάνο

Ρία Αναστασίου  – Τσέλο

Αργύρης Παυλίδης  – Αφηγητής

Σταύρος Νιφοράτος – Ερμηνεία

Σκηνοθεσία, Γενική Επιμέλεια: Πάνος Βαρδάκος

Φωτογραφία: Ευαγγελία Θωμάκου (©VaGGiNet)

Artwork: Πέτρος Παράσχης

Οργάνωση Παραγωγής: Φόρμιγγα Art

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...