Το «Basketball Shooting Camp» είναι και πάλι εδώ!

Οι πραγματικοί πρωταθλητές κρίνονται στη λεπτομέρεια κι αυτή ακριβώς είναι το ζητούμενο στο εξειδικευμένο «Basketball Shooting Camp», το οποίο επιστρέφει με στόχο να κάνει και φέτος τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν πολλά camp που να έχουν γίνει θεσμός, όμως η αποτελεσματικότητα και το υψηλό επίπεδο του «Basketball Shooting Camp» το έχουν καταστήσει ως ένα από τα κορυφαία και πιο ολοκληρωμένα προγράμματα της Ελλάδας, καθώς μέσα από αυτό παίκτες μπόρεσαν να εξελιχθούν και να «ξεκλειδώσουν» την πόρτα της Α1 και της Α2.

Για τρεις ημέρες (27-29/12) εξειδικευμένοι επιστήμονες και προπονητές θέτουν ως στόχο τη βελτίωση στο μηχανισμό του σουτ και αναλύουν εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να βοηθήσουν κάθε παίκτη να αποκτήσει έναν τρόπο εκτέλεσης αποτελεσματικό στο υψηλότερο επίπεδο.

Το camp φέρει την υπογραφή του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας Ανάπτυξης ΑθλητώνΔημήτρη Γκόφα, που θεωρείται μετρ της ατομικής βελτίωσης με εμπειρία μεγαλύτερη των 26 χρόνων, ο οποίος έχει εργαστεί σε ομάδες όλων των Εθνικών κατηγοριών (από Α1 μέχρι Τοπικές κατηγορίες), ενώ είναι και ο πρώτος Έλληνας προπονητής που έπειτα από πρόσκληση δημιούργησε camp εκτός ελληνικών συνόρων (Βέλγιο)!

Το Shooting Camp που βοήθησε καθοριστικά παίκτες να βρεθούν στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο κι «έκλεψε» τις εντυπώσεις στο Λέουβεν, επιστρέφει στην Αθήνα και το τριήμερο 27-28-29/12/2018 θα βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Λούης» (Βασ. Όλγας 12, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) με αποκλειστικό στόχο να δουλέψει πάνω στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε αθλητές γεννημένους από το 2002 μέχρι το 2009.

Δύο γκρουπ των 25 ατόμων (αποκλειστικά) με τουλάχιστον έναν άρτια καταρτισμένο προπονητή ανά 4 αθλητές θα αναλύσουν το κινησιολογικό μοντέλο των συμμετεχόντων και θα τους δείξουν τον τρόπο για να εξελιχθούν στο νευραλγικό κομμάτι του σουτ.

Στις τρεις τρίωρες προπονήσεις το ζητούμενο θα είναι η λήψη ερεθισμάτων του αθλητή σε σημαντικές παραμέτρους που συμβάλουν στην μεγιστοποίηση της απόδοσης του κατά την εκτέλεση σε συνθήκες αγώνα.

Το πρόγραμμα του BasketΒall Shooting Camp περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1.Scouting και video analysis σε συνεργασία με τον επίκουρο καθηγητή σχολής επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, ΕΚΠΑ, Γιώργο Παραδείση, ο οποίος ειδικεύεται στην ανάλυση της κίνησης με στόχο την τελειοποίηση της τεχνικής ικανότητας και τη βελτίωση στη μηχανική των κινήσεων.

2. Ειδικό ασκησιολόγιο για την υποδοχή της μπάλας πριν την εκτέλεση

3. Ανάλυση όλων των φάσεων του σουτ σε video room όπως συμβαίνει σε επαγγελματικές ομάδες υψηλού επιπέδου

4. Προπόνηση στην εκτέλεση του σουτ με εξειδικευμένο ασκησιολόγιο που έχει εκπονηθεί βασιζόμενο στις τελευταίες μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο

5. Ατομικό report με συγκεκριμένες οδηγίες για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά

6. Κινησιόγραμμα που αναλύει εξειδικευμένες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης.

Ο περιορισμένος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν στο Camp βοηθά παίκτες και προπονητές να δουλέψουν με συνέπεια και δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια.

Αυτό γίνεται σε βάρος του κέρδους, όμως σε αυτό το κομμάτι βοηθάει για ακόμα μία χρονιά η τεχνική – μελετητική εταιρία EDEKA A.E., η οποία στέκεται εκ νέου αρωγός της προσπάθειας και ως χορηγός καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των εξόδων.

Παράλληλα, η Po Company παραμένει υποστηρικτής αθλητικού υλικού, ενώ για πρώτη φορά από φέτος το camp θα έχει την υποστήριξη του πολυιατρείου, Iatrology και του διαγνωστικού κέντρου Medisalus.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε άμεσα με τον Γεράσιμο Χατζόπουλο (6977168891), καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!