Γιόζεφ Κιούνσλερ: O αρχιτέκτονας του ελληνικού και κυπριακού ποδοσφαίρου

Tόλμη, επιμονή, ικανότητα: τρία στοιχεία που συντροφεύουν τους ανήσυχους εκείνους ανθρώπους, στους οποίους δεν αρκεί μια «καλή δουλειά» και «οικογενειακή ηρεμία», μα αισθάνονται βαθιά μέσα τους την ανάγκη να προσφέρουν ουσιαστικό έργο, να ωθούν τα πράγματα προς τα μπρος, να εμπνέουν τον περίγυρό τους.

Αναμφίβολα, ο Γιόζεφ Κιούνσλερ ήταν τέτοια προσωπικότητα. Πήρε απ’ το χέρι το ελληνικό και το κυπριακό ποδόσφαιρο και βήμα-βήμα τα ξεκόλλησε από τη στασιμότητα.

Η Εκδοτική Belle Époque, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, ανακοινώνει την κυκλοφορία της βιογραφίας του ανθρώπου που οικοδόμησε την άτρωτη ομάδα του θρυλικού «8-2» και, μετέπειτα, έθεσε τα θεμέλια σύσσωμου του κυπριακού ποδοσφαίρου ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ και της Μικτής Κύπρου.

Ο δημοσιογράφος Μάνος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε μια εις βάθος έρευνα, σκάλισε ανέκδοτα έγγραφα, συναντήθηκε με ανθρώπους που έζησαν εκ του σύνεγγυς τον πρωταγωνιστή του έργου, συνομίλησε με πρόξενους της ουγγρικής πρεσβείας, ανακάλυψε χειρόγραφα μητρώα στην πατρίδα του Κιούνσλερ και κατόρθωσε να συνθέσει ένα συναρπαστικό αφήγημα για τον ηρωικό προπονητή.

Η ζωή του Κιούνσλερ είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο. Όλος του ο βίος ήταν αφιερωμένος στο άθλημα που τόσο αγαπούσε. Από τα «σαλόνια» του γερμανικού και ουγγρικού πρωταθλήματος στο άσημο ελληνικό ποδόσφαιρο· από το ανεπανάληπτο έπος του 1930 στα πρώτα βήματα της εθνικής Ελλάδος· από τον Παναθηναϊκό στην Κύπρο, όπου οργάνωσε, στελέχωσε, γαλούχησε ποδοσφαιρικά τη χώρα· από τη δόξα στη Μεγαλόνησο, αιχμάλωτος σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αφρική· από τη φρίκη του πολέμου στη μεταπολεμική αναγέννηση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Το βιβλίο «Κιούνσλερ, ο αρχιτέκτονας του ελληνικού και κυπριακού ποδοσφαίρου», είναι υπό έκδοση και οι προπαραγγελίες άνοιξαν!

Οι παραγγελίες θα αποσταλούν όταν το βιβλίο εκδοθεί, μέσα στον Φεβρουάριο 2022, και –αποκλειστικά για τις προπαραγγελίες– θα συνοδεύεται με: καρτ ποστάλ με ανέκδοτη φωτογραφία του Παναθηναϊκού του 1930 (η οποία εντοπίστηκε στο αρχείο του Ούγγρου προπονητή) και συλλεκτικά αφισάκια με σκίτσα του Πέτρου Μπάλτα.

Να σημειωθεί ότι, για τους φίλους του ΑΠΟΕΛ, το βιβλίο θα εκδοθεί και με δεύτερο εξώφυλλο προσαρμοσμένο στα χρώματα της ομάδας τους.

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!