Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Παναθηναϊκού για το «Γουέμπλεϊ»

Ένα περίφημο ντοκιμαντέρ για το «Γουέμπλεϊ» ετοίμασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και προβλήθηκε ανήμερα της 50ής επετείου από τον τελικό των τελικών.

Μία εκπληκτική δουλειά που επιμελήθηκε ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου της ομάδας Σταμάτης Γαρρής και έβαλαν το μεράκι τους όλοι όσοι εργάστηκαν επί σειρά μηνών.

Περιλαμβάνει πλάνα και φωτογραφίες που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ παράλληλα στο διαδίκτυο βρίσκεται μία τρομερή ψηφιακή έκθεση (στη διεύθυνση www.50yearswembley.gr).

Ο Παναθηναϊκός προλόγισε το ντοκιμαντέρ ως εξής: «Δεν λείπει κανείς! Δομάζος, Αντωνιάδης, Καμάρας, Οικονομόπουλος, Σούρπης, Ελευθεράκης, Γραμμός, Φυλακούρης, Τομαράς, Βλάχος, Καψής, Κωνσταντίνου, Αθανασόπουλος, Δεληγιάννης, Γονιός, Μητρόπουλος, Ροκίδης, Πανόπουλος, συνεργάτες του Φέρεντς Πούσκας, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, ιστορικοί και δύο… εκπλήξεις από τον Άγιαξ!

Συνολικά 38 άνθρωποι παρουσιάζουν μέσα από τις εξιστορήσεις τους προσωπικά βιώματα, αλλά και γεγονότα της εποχής, το καθένα με ξεχωριστή σημασία σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Και βέβαια εκτός από την εξιστόρηση των γεγονότων, μια ταινία τεκμηρίωσης βασίζεται στα οπτικά ντοκουμέντα. Για πρώτη φορά στα χρονικά παρουσιάζονται πλάνα από την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών και τις ημέρες προετοιμασίας των αγώνων.

Το ντοκιμαντέρ μεταφέρει τον θεατή στην ατμόσφαιρα των αρχών της δεκαετίας του ’70, σε ένα ημι-επαγγελματικό έως ερασιτεχνικό ελληνικό ποδόσφαιρο και μια ιδιόμορφη πολιτικοκοινωνικά περίοδο για την Ελλάδα.

Στόχος να μάθουν οι νέοι, να θυμηθούν -αλλά και να πληροφορηθούν επιπλέον στοιχεία- οι παλαιότεροι τη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο και βέβαια να αναδειχθούν όλες οι πτυχές του αθλητικού θαύματος.

Ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο συναισθήματα. Γέλιο και συγκίνηση, χαρά και λύπη, νοσταλγία. Και κυρίως πολύ… Παναθηναϊκό!»

Δείτε ΕΔΩ το ντοκιμαντέρ

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!