Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος για τους «Άσσους του Γηπέδου»

Σαν σήμερα (13 Μαρτίου) το 1956 προβλήθηκε για πρώτη φορά η ταινία «Οι Άσσοι του Γηπέδου», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος παραθέτει προσωπική άποψη και μαρτυρίες στο Sport-Retro.gr.

***

«Ο Βασίλης Γεωργιάδης ήταν προσωπικός φίλος του πατέρα μου. Τον γνώριζα πολύ καλά. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, φοβερός σκηνοθέτης και λάτρης των σταρ του ποδοσφαίρου.

Με την ταινία αυτή έχει αποτυπώσει πλήρως την εικόνα της εποχής, χρησιμοποιώντας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα, όπως ο Στάθης Μανταλόζης ή ο Λάκης Πετρόπουλος.

Επίσης, έχει αποτυπώσει την εικόνα του ποδοσφαίρου το διάστημα πριν από τον ερχομό της εθνικής κατηγορίας το 1959-60.

Βραβεύθηκε για πάρα πολλές δουλειές, προτάθηκε για Όσκαρ και ταινίες όπως «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» έμειναν χαραγμένες για πάντα.

Replay: Η στήλη του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο Sport-Retro.gr

Οι «Άσσοι του Γηπέδου» ήταν και ένα είδους επανάσταση. Μια αποποινικοποίηση για τους αλήτες που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Έβαλε όμορφους και καλοντυμένους άντρες στην ταινία, είχε ωραία πλοκή…

Τότε, πέραν του αγώνα της Κυριακής, ο κόσμος δεν γνώριζε τι έκαναν οι παίκτες στην προσωπική τους ζωή. Αυτή η ταινία ήταν, αν θέλεις, ένα μάρκετινγκ επικοινωνίας του ποδοσφαίρου, σε μια εποχή πολύ πριν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Βασίλης Γεωργιάδης ήταν φίλαθλος και πήγαινε σε επιλεγμένα ματς της Εθνικής ομάδας. Επίσης, ήταν προσωπικός φίλος του Λάκη Πετρόπουλου, εξ ου και η παρουσία του στην ταινία».

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!