Γέλιο μέχρι δακρύων: ΑΜΑΝ και αθλητισμός

Ο Μπάμπης ο Σουγιάς, οι καπνοί από τα αυτιά του Γιάννη Ιωαννίδη, οι εκρήξεις του Νίκου (Νικολάκη για το θέμα) Αλέφαντου…

Η πλειοψηφία των τωρινών 30παρά κάτι με 40+ έπιανε θέση απέναντι από την τηλεόραση κάθε Τρίτη βράδυ, προκειμένου να παρακολουθήσει το ΑΜΑΝ (ή τους ΑΜΑΝ, όπως πολλοί τους αποκαλούσαν).

Ως μετρ της σάτιρας σε θέματα που αφορούσαν την επικαιρότητα, οι πρωταγωνιστές της εκπομπής που άνθισε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 δεν θα μπορούσαν να αφήσουν… ήσυχο τον αθλητισμό.

Η αθωότητα του Αντώνη Κανάκη, οι εκφράσεις του Σωτήρη Καλυβάτση, ο καταλυτικός Γιάννης Σερβετάς και οι υπόλοιποι φρόντιζαν πάντα να χαρίζουν άφθονο γέλιο στους γνώστες των ανθρώπων που… έβαζαν στο μάτι.

Γιατί το Sport-Retro.gr αποφάσισε να φτιάξει ένα τέτοιο θέμα; Γιατί έτσι. Για να γελάσουμε. Γιατί «έχει αθηναϊκές πινακίδες».

«Κωστάκηηηη»

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: Ο θόρυβος του τενεκέ στο κεφάλι του Καλυβάτση και η κραυγή του Σερβετά που θύμισε τον Ταρζάν (και στη γκριμάτσα τη μάνα Ράιαν – για τους πιο μυημένους).

«Είπαμε όχι, όχι»

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: Η περούκα του Καλυβάτση. Το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. «Είπαμε όχι, όχι». Τρομερό…

«Γεια σας»

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: Οι μούρες των Καλυβάτση-Σερβετά. Κι αυτός ο Κανάκης. Πόσο ευγενικός πια…

Χούλιγκανς part II – «Τώρα, τώρα, τώρα;»

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: Η εν χορώ εξήγηση «γιατί φοράς κασκόλ του Ολυμπιακού» και η αμεσότητα στην εκτέλεση της εντολής του «Μπάμπη του Σουγιά».

Ολυμπιακή Φλόγα

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: «Πρόσεχε φίλε με τη μολότοφ στα χέρια. Θα καεί ζωντανός ο ηλίθιος». Όπου μολότοφ η Ολυμπιακή Φλόγα!

Τελικός Κυπέλλου 2001

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: «Ο Κώτσος ο Στεφανόπουλος, ο Βάγγος ο Βενιζέλος, ο Τζώρτζης ο Φλωρίδης μέχρι κι ο Βίκος ο Μητρόπουλος». Πρώτη φορά που ο Κανάκης κλέβει την παράσταση από τον Καλυβάτση σε σκετς αθλητικού/οπαδικού περιεχομένου.

«Είτε μου την μπαίνεις σαν τσουτσού…»

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: Ρεσιτάλ κι από τους δύο. Φυσικά, σε ρόλο οπαδού-υπερασπιστή του Κυπέλλου Σα(ν)πόρτα ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Σεμινάρια διαιτησίας

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: Ο συγκινημένος Σερβετάς στο άκουσμα των λεγομένων του εκκολαπτόμενου «κόρακα» Καλυβάτση.

«Γιατί ΕΧΕΙ ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ πινακίδες»

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: Η επίμαχη φράση του Καλυβάτση (την τελευταία από τις… 10 φορές) που συνδυάζεται με το χτύπημα του δαχτύλου στο κεφάλι – τάχα μου ότι είναι χαζός ο «δημοσιογράφος».

«Λες ψψψεύτη, ψεύτη και συκοφάντη τον Νίκο τον Αλέφαντο;»

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: Όλο το video. Οι πιο παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν ότι μέχρι και ο Κανάκης αρχίζει να γελάει, εν αναμονή του ξεσπάσματος του Καλυβάτση. Τι γέλιο Θεέ μου!

«Εγώ δεν ελέγχω τα νεύρα μου;»

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: Όλο το video. Το κοντινό στη μούρη του «Αλέφαντου» όταν λέει την πρώτη ατάκα, τα τραντάγματα του Κανάκη από τον Καλυβάτση, το «Νικολάκη, καλά Νικολάκη, έλα Νικολάκη» των «γιατρών». Και ρε παιδιά. Αυτή η περούκα του Καλυβάτση, ρε παιδιά. Δεν έχει μείνει άντερο.

ΤΟ ΕΠΟΣ: Ο Γιάννης Ιωαννίδης

Τι μας έμεινε για να γελάμε με τους φίλους μας: Τι να πρωτοσχολιάσεις τώρα; Και στο mute να το δει κάποιος θα πέσει κάτω από τα γέλια. Καλύτερα χωρίς mute πάντως. «Ποιον κοροϊδεύετε; Ποιος νομίζετε ότι είμαι εγώ;»

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!