Για μια φωνή που μας συντρόφευε τις Κυριακές. Για τον Κώστα Μότση

Είναι δύσκολο να αντιληφθείς το μέγεθος της απώλειας ενός ανθρώπου που δεν γνωρίζεις προσωπικά αν δεν βρεθείς στο σπίτι του ή αν δεν συναντηθείς με συγγενείς, φίλους, συνεργάτες…

Αποφεύγουμε τα εισαγωγικά στη λέξη σπίτι, διότι η «ΕΡΑ Σπορ» ήταν το δεύτερο σπίτι του επί σειρά δεκαετιών. Ή, αν θέλετε, το δεύτερο σπίτι του που είχε μπει στο δικό μας… πρώτο σπίτι.

Από τις 3 Μαΐου 1993 το όνομα του Κώστα Μότση συνδέθηκε με την ίδρυση του πρώτου πανελληνίου αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού, του οποίου διετέλεσε διευθυντής επί σειρά ετών.

Με την εκπομπή «Μικρόφωνο στα Γήπεδα» κάθε Κυριακή, ο αξιόλογος δημοσιογράφος και οι συνεργάτες του έκαναν τους φιλάθλους να κολλούν το αυτί τους στα ραδιοφωνάκια και τα τρανζίστορ.

Αυστηρός αλλά δίκαιος, τρανός επαγγελματίας, σπουδαίος άνθρωπος… Μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που «αλιεύσαμε» κατά την παρουσία μας στην ΠΟΣΠΕΡΤ το μεσημέρι της Τρίτης (5/12).

Το πρωινό της προηγούμενης ημέρας (Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου) έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση και μέχρι τώρα ουδείς εκ των συνεργατών/φίλων του είναι σε θέση να τη χωνέψει.

Ως το απόγευμα της Κυριακής (3/12) ο Κώστας Μότσης έδινε το «παρών» και έκανε εκπομπές, ασχέτως αν το τελευταίο διάστημα ήταν επηρεασμένος από μία κόντρα με την ομοσπονδία της πυγμαχίας, η οποία του είχε υποβάλει και μήνυση.

Η Δώρα Κωνσταντέλια, υπεύθυνη παραγωγής της «ΕΡΤ Οpen 106,7», δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της, ο αρμόδιος για την τεχνική επιμέλεια και τη ρύθμιση του ήχου Γιάννης Ασημακόπουλος με ένα πικρό χαμόγελο υποδοχής όταν μπήκαμε και ο συνάδελφός του Μανώλης Σάλλας που απαντούσε με δυσκολία στα τηλέφωνα.

Ο καλός συνάδελφος Νίκος Κλέτσας έφερε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή: να βγάλει μόνος του μία εκπομπή-αφιέρωμα στον Κώστα Μότση χωρίς να συγκινηθεί από τις τηλεφωνικές μαρτυρίες των φίλων.

«Πιστεύω ότι έβλεπε την «ΕΡΑ Σπορ» ακόμη και στον ύπνο του. Ήταν η ίδια του η ζωή. Στη μακροχρόνια δημοσιογραφική μου καριέρα δεν συνάντησα συνάδελφο με το πάθος, την εργατικότητα και το πάθος του Κώστα γι’ αυτό που έκανε», είπε μεταξύ άλλων ο άλλοτε διευθυντής του σταθμού Μάκης Παπαζήσης.

«Ένας άνθρωπος που έδωσε ζωή στο ραδιόφωνο. Είχε έρθει από την Ιταλία, όπου σπούδαζε. Είχε αγάπη σε όλα τα αθλήματα. Ήταν ένα εξαίρετο παιδί. Την Παρασκευή μου είχε πει ‘Βασίλη, μην ξεχάσεις την Κυριακή, όπως κάθε φορά’. Ο Θεός τον πήρε τόσο νέο και απροσδόκητα», σχολίασε ο θρυλικός Βασίλης Γεωργίου.

Επίσης, οι Γιάννης Γαλανόπουλος, Βαγγέλης Μητρούσιας, Γιάννης Παπαγεωργίου, Μανώλης Βέττας, Τάσος Επιτρόπου, Κώστας Λάππας και Χάρης Μαριόλης παρέθεσαν μαρτυρίες και εξήγησαν στους ακροατές της «ΕΡΤ Open 106,7» τους λόγους που ο Κώστας Μότσης ήταν ένας εκλεκτός δημοσιογράφος και άνθρωπος.

Η κηδεία του ανθρώπου που θα «δανείσει» το όνομά του στον ραδιοθάλαμο της «ΕΡΑ Σπορ» θα γίνει την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ώρα 14:00, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

***

Έπειτα από την καθιερωμένη εκπομπή «Καρφώματα ή… γκολ» με τον Αναστάση Καραμουσαδάκη, ο Νίκος Κλέτσας με ξενάγησε σε μερικούς διαδρόμους που δεν είχα ξαναδεί.

Δεκάδες φωτογραφίες στους τοίχους με καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και απλό κόσμο να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ, «κλικ» από εκδηλώσεις κάθε είδους, συναυλίες, ομιλίες, διαδηλώσεις…

Ο Κώστας Μότσης βρισκόταν σε πολλά σημεία. Όπως και το «Μικρόφωνο στα Γήπεδα». Το όραμα εκείνου και μερικών ακόμη δημοσιογράφων όπως ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο Ηρακλής Κοτζιάς, ο Μάκης Παπαζήσης…

Τώρα πια ο Κώστας Μότσης θα βρίσκεται σε ένα σημείο: στην καρδιά όλων εκείνων που κρατούν φυλαγμένες σαν κόρη οφθαλμού τις παιδικές/εφηβικές αναμνήσεις. Τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής μας…

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!