Όταν ο Γρηγόρης Καναργελίδης έκανε το χάντμπολ να «δακρύσει»

Πάνε 24 χρόνια από την ημέρα που ο Γρηγόρης Καναργελίδης άφησε νεότατος και τόσο άδικα την τελευταία του πνοή στο γήπεδο της καρδιάς του…

Ο αθλητής του χάντμπολ ανήκε στο δυναμικό του Αμύντα Αμυνταίου κι ο αιφνίδιος θάνατός του, σκόρπισε τη θλίψη σε ολόκληρη τη Φλώρινα.

Δυστυχώς, τα Μέσα της εποχής δεν είχαν δώσει την απαιτούμενη προσοχή στο τραγικό αυτό γεγονός, ίσως επειδή δεν αφορούσε κάποιο δημοφιλές πρόσωπο ή μία φιρμάτη ομάδα.

Δεύτερος κάτω δεξιά

Το SportRetro.gr πρεσβεύει την αρχή ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι κι αποτίει φόρο τιμής στον αθλητή, ο οποίος πλέον περιπλανιέται στα μονοπάτια του παραδείσου.

Ο Αμύντας Αμυνταίου αποτέλεσε την πρώτη ομάδα εν Ελλάδι που διοργάνωσε αγώνες χάντμπολ το 1977, στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου της κωμόπολης της Φλώρινας.

Τα τελευταία χρόνια, το σωματείο από τη Μακεδονία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ώσπου οδηγήθηκε στη διάλυση το 2017.

Έδρα του τμήματος χειροσφαίρισης αποτέλεσε το κλειστό ΔΑΚ Αμυνταίου, εντός του οποίου ο Καναργελίδης αντίκρισε τον κόσμο για τελευταία φορά, στις 22 Ιανουαρίου 1995.

Τότε, ο Αμύντας κοντραρίστηκε για το πρωτάθλημα με τον Ζαφειράκη Νάουσας και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο αθλητής ένιωσε αδιαθεσία, γεγονός που τον οδήγησε στον πάγκο. Εκεί, συνέβη το μοιραίο…

Η διοίκηση της ομάδας θέλησε να εκφράσει την εκτίμηση που έτρεφε για το πρόσωπο του Γρηγόρη, τοποθετώντας τη φανέλα του, αυτή με το νούμερο «4», σε ένα κεντρικό σημείο του γηπέδου.

Λίγες ημέρες μετά τον χαμό του Καναργελίδη, ο Αμύντας απηύθυνε έκκληση στον κόσμο του χάντμπολ, προκειμένου να καταθέσει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για την οικονομική ενίσχυση της συζύγου του Αγγελικής και των γιων του.

Εξάλλου, πριν από μερικά χρόνια, ο σύλλογος της Βορείου Ελλάδας διοργάνωσε φιλικό ματς, με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή χάντμπολ.

Το ενεργό ρόστερ του Αμύντα αναμετρήθηκε με τη μικτή παλαιμάχων της ομάδας, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια με 14-11 (τα δεκάλεπτα: 4-2, 8-4, 10-9, 14-11).

Του εναρκτήριου σφυρίγματος προηγήθηκε μία σεμνή τελετή, στην οποία κατατέθηκαν μερικά λουλούδια στην κόκκινη φανέλα με το «4».

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΜΥΝΤΑ (Ζαφείρης Μπεκερίδης): Τόιτος, Τρυφωνόπουλος, Δημητρίου, Μεδίτσκος Ανδ., Μεδίτσκος Ανασ., Καπετανόπουλος, Ρόμπης, Αντωνιάδης,  Γρομπανόπουλος, Κοσμίδης, Θωμαΐδης, Κωστόπουλος, Χατζημηνάς, Παπαδόπουλος Δ., Μπούρης.

ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ (Σωκράτης Βακάλης): Γεωργιάδης, Θεοχαρίδης, Σπυρόπουλος, Παπαχρήστου, Νάτσο, Γκιόζης, Ηλιάδης, Γαργάνης, Λιάτσης, Κοσμίδης.

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!