«Ο Καραπιάλης στον Παναθηναϊκό»

Με αυτό το «χτύπημα» βγήκε το πρωτοσέλιδο της «Αθλητικής Ηχούς» την Κυριακή 30 Ιουνίου 1991, δηλαδή πριν από ακριβώς 27 χρόνια.

Ο Βασίλης Καραπιάλης, σούπερ σταρ της ΑΕΛ και βασικός στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1988, αποτελούσε «μήλον της έριδος» μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών συλλόγων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, ο «μάγος» προετοιμαζόταν για τις διακοπές του στη Σκόπελο με τη μνηστή του Βάσω.

Το ίδιο διάστημα οι φίλοι της ΑΕΛ έκαναν κατάληψη στα γραφεία της ΠΑΕ, προκειμένου να εμποδίσουν την επικείμενη μεταγραφή του Καραπιάλη σε ομάδα της Αθήνας.

«Και στη Σκόπελο μπορούν να με βρουν άμα θέλουν. Και βέβαια δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να μετακινηθώ από το νησί στην Αθήνα», απαντούσε τότε ο «μάγος», φανερώνοντας ότι δεν επιθυμούσε πια να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ των πολλών οικονομικών προβλημάτων.

Δύο ημέρες αργότερα, πάντως, ο Παναθηναϊκός έκανε λόγο για «αθέτηση συμφωνίας» των «βυσσινί» στο θέμα Καραπιάλη και στις 3 Ιουλίου είχε γίνει πια γνωστό σε όλους ότι ο Αργύρης Σαλιαρέλης επιχειρούσε δυνατό μπάσιμο για τον 26χρονο μεσοεπιθετικό.

Πράγματι, στις 15 Ιουλίου 1991, ο Βασίλης Καραπιάλης υπέγραψε στον Ολυμπιακό έναντι του ποσού των 170.000.000 δραχμών και γνώρισε την αποθέωση από χιλιάδες οπαδούς στου Ρέντη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο πρωτοσέλιδο υπήρχε η εξής αναφορά: «Σε ναυάγιο οδηγείται του Αλεξανδρή στην ΑΕΚ».

Δύο ημέρες αργότερα η «Ένωση» ενέτασσε στο δυναμικό της τον 22χρονο επιθετικό της Βέροιας και τόνωνε απεριόριστα τη γραμμή κρούσης της…

Derby Stories: Η στήλη που συναρπάζει τους υποστηρικτές των “μεγάλων”

Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!