Ντοκουμέντο: Ο Νίκος Σταυρίδης με αθλητική περιβολή

Δεκαετία 1920

Ο Νίκος Σταυρίδης, κάτοχος πηγαίου χιούμορ και με περίσσιο υποκριτικό ταλέντο, κατατάσσεται σε μια γενιά ηθοποιών που «έφυγε» και δεν αναπληρώθηκε ποτέ.

Μακαρίτης από τις 12 Δεκεμβρίου 1987, το φτωχόπαιδο από το Βαθύ της Σάμου έγινε γνωστός στο πανελλήνιο χάρη στις επιθεωρήσεις, τις οπερέτες και τις ταινίες που συμμετείχε.

Βέβαια, ίσως ο Σταυρίδης να μην γινόταν ποτέ διάσημος ή έστω αυτό να συνέβαινε με διαφορετική ιδιότητα, αν αποφάσιζε να συνεχίσει την καριέρα του στον αθλητισμό.

Κατά την εφηβεία, ενώ ακόμη βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βαθύ Σάμου, συμμετείχε σε αγώνες 100μ. και άλματος επί κοντώ.

Τα αφιερώματα του Sport-Retro.gr στα καλλιτεχνικά

Μία διαδικτυακή πηγή αναφέρει ότι η κορυφαία επίδοση του Σταυρίδη στο άλμα ήταν 2.10μ., ωστόσο αυτό μικρή σημασία είχε από τη στιγμή που γρήγορα άφησε το νησί για να μετακομίσει στην Αθήνα.

Εν συνεχεία, είχε την ευκαιρία να παρακολουθεί από κοντά τον αγαπημένο του Ολυμπιακό, ενώ ο θαυμασμός του σε παίκτες, όπως ο Γιώργος Σιδέρης ή ο Υβ Τριαντάφυλλος, είναι γνωστός.

Η… τρέλα του για την ομάδα του Πειραιά καταγράφεται στο εξής περιστατικό: Πριν (ή μετά) από ματς του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου, ο διάσημος ηθοποιός βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή και άρχισε να φωνάζει «Ολυμπιακός-Ολυμπιακός». Οι «πράσινοι» φίλαθλοι άρχισαν να τον κυνηγούν – για πλάκα κι όχι με σκοπό να του επιτεθούν.

Ιδού και η σπάνια φωτογραφία του από τη δεκαετία του 1920, όταν ακόμη βρισκόταν στη Σάμο και ήταν αθλητής.

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!