«Οι ζημιές που κάματε μέχρι τώρα είναι πάρα πολλές»

29 Ιουνίου 1983

Ιδιαίτερα επεισοδιακός ήταν ο πρώτος τελικός Κυπέλλου που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, τον Ιούνιο του 1983.

Από τους 72.240 θεατές (ρεκόρ για ματς ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες μετά το 1971 και τα 46.634 εισιτήρια σε αγώνα Ηρακλής-Παναθηναϊκός στο Καυτανζόγλειο), βρέθηκαν και μερικοί ταραξίες.

Στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» ανέφερε: «Από νωρίς συμπαγής μάζα οπαδών του ΠΑΟΚ έκανε θρύψαλα τζαμαρίες και παρμπρίζ αυτοκινήτων σε Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία και Καλογρέζα.

Μετά, όταν έφτασαν στο βοηθητικό στάδιο, έκαναν μεγάλες ζημιές και συγχρόνως αισχρές χειρονομίες στις αθλήτριες που γυμνάζονταν εκεί. Μέσα στο στάδιο ξήλωσαν καθίσματα προ του αγώνα και έσπασαν τον ένα πάγκο των αναπληρωματικών.

Ο κ. Σαβράμης, διευθυντής σταδίου, προσπάθησε να ματαιώσει τη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά δεν ήταν δυνατόν και ο φωτεινός πίνακας έγραψε 100.000 δραχμές αποζημίωση για ζημιές στο στάδιο που χρεώνεται ο ΠΑΟΚ.

Αργότερα ο κ. Κουλούρης έδωσε εντολή στον κ. Δαυίδ να μπλοκαριστούν οι εισπράξεις για να καλυφθούν οι ζημιές και μετά πρόσθεσε: «Ποτέ πια το στάδιο σε ελληνικές ομάδες, αυτό ήταν το τέλος».

Προκειμένου να σταματήσουν τα έκτροπα, οι αρχηγοί Γιώργος Κούδας και Βαγγέλης Βλάχος πήραν ένα μικρόφωνο στα χέρια και μίλησαν στους οπαδούς.

«Φίλαθλοι, σεβαστείτε την ελληνική φυλή και διαφυλάξτε το στάδιο» είπε ο «Μεγαλέξανδρος», ενώ ο άσος της «Ένωσης» τόνισε: «Αποδείξτε το φίλαθλο πνεύμα που σας διακρίνει και σεβαστείτε το στάδιο που ανήκει σε όλους μας».

Τελικά, ο κ. Σαβράμης άναψε το «πράσινο φως» για να αρχίσει ο τελικός, ο οποίος έληξε 2-0 υπέρ της ΑΕΚ με γκολ των Θωμά Μαύρου (27’) και Βαγγέλη Βλάχου (80’).

Στο άλλο… μέτωπο το κοντέρ έγραψε 13 τραυματίες, 40 συλλήψεις και ζημιές ύψους 3.000.000 δραχμών, χωρίς να υπολογίζονται εκείνες εκτός ΟΑΚΑ.

Βέβαια, εν αντιθέσει με αυτό που ανέφερε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ», τα μάτριξ του σταδίου δεν έκαναν συστάσεις μόνο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά και σ’ εκείνους της ΑΕΚ.

Το ορθογραφικό λάθος δεν αποφεύχθηκε…

*Η φωτογραφία προέρχεται από την υπέροχη σελίδα Praktorinos PAOK Retro στο Facebook

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!