Σκληρές εικόνες που θα σε κάνουν να σκεφτείς

Βράδυ Κυριακής στο σπίτι μετά από γάμο αγαπημένων φίλων και βάφτιση του παιδιού τους. Οικεία πρόσωπα, γιορτινά χαμόγελα, αγκαλιές, φιλιά, ευχές…

Σπανίως γυρίζω νωρίς όταν έχω ρεπό. Προτιμώ να βγω έξω, να συζητήσω, να γελάσω, να κάνω τους γύρω μου να γελάσουν, να μάθω κάτι χρήσιμο, να ακούσω μουσική και τόσα άλλα.

Απόψε ήθελα να μελετήσω ένα mail που μου είχε έρθει πριν από μερικές ημέρες. Ανάμεσα στα δεκάδες που πάνε αυτομάτως στα ανεπιθύμητα ή… χειροκίνητα στον κάλαθο των αχρήστων.

Δεν είχε τίτλο, ούτε συνοδευόταν από κάποια σημείωση. Εξάλλου, το περιεχόμενό του τα έλεγε όλα. Χαίρομαι που δεν παρασύρθηκα από την εμμονή που έχω στο delete. Χαίρομαι που αποφάσισα να φιλτράρω και να πω «αυτό πρέπει να το επεξεργαστείς».

Ένα ποτήρι μπύρα βοήθησε. Η Βίκυ τραγουδούσε «Έτσι ειν’ η ζωή» στο αγαπημένο (αν το χειρίζεσαι όπως θέλεις εσύ) YouTube. Οπότε το αλκοόλ με χαλάρωσε και η λατρεμένη τραγουδίστρια μου έδωσε την ώθηση για να γράψω αυτά τα λογάκια.

Οι παρακάτω εικόνες είναι σκληρές. Αν, όμως, είσαι συγκεντρωμένος, θα βάλουν το μυαλό σου να δουλέψει.

Ίσως να έχεις πάρει ως δεδομένο ότι το μυαλό σου δουλεύει, αλλά αυτό να μην ισχύει.

Ίσως πάλι να δουλεύει το μυαλό σου, αλλά να έχεις αφεθεί. Να έχεις εγκαταλείψει. Να περιμένεις μόνο ένα Σαββατοκύριακο (δηλαδή τις 2 από τις 7 μέρες) ή 20-25 μέρες άδειας (από τις 365) για να περάσεις καλά ή, στην πραγματικότητα, να προαναγγείλεις στον εαυτό σου ότι θα περάσει καλά.

Δεν είναι προτιμότερο να περνάς κάθε μέρα καλά; Ή τουλάχιστον να προσπαθείς γι’ αυτό; Η καλοσύνη, το χαμόγελο, ο προγραμματισμός, το φιλτράρισμα των πληροφοριών και το διάβασμα (βιβλίων, όχι δεκάδων αναρτήσεων όπως τούτη εδώ) βοηθούν πολύ.

Οι παρακάτω εικόνες «μιλούν» για τις κοινωνικές αδικίες, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για την αμορφωσιά, για τη ματαιοδοξία… Βέβαια, αν έπρεπε να συμπυκνώσουμε τα περισσότερα σε μία λέξη, τότε αυτή θα ήταν η «απληστία».

Σκέψου ότι για λέξεις όπως νερό, τροφή, ανάσα, οξυγόνο δεν υπάρχει μεγεθυντικό. Υπάρχει, όμως, η «σπιταρόνα», υπάρχει η «αμαξάρα». Έχει ριζώσει μέσα σου η υπερβολή, το μυαλό σου γίνεται σύνθετο και ζεις συγχυσμένος.

Τέλος κειμένου. Υπάρχουν πολλά παρακλάδια στα παραπάνω λογάκια. Είναι, όμως, σημαντικό να μπαίνει και πρόωρα μία τελεία για να μην επικρατεί χάος. Λίγα-λίγα τη φορά.

Εξάλλου ακολουθούν οι εικόνες (πατήστε πάνω για μεγέθυνση):

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!