Το “Basketball Shooting Camp” έκλεψε τις εντυπώσεις

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους αθλητές, ολοκληρώθηκε για ακόμα μία χρονιά το “Basketball Shooting Camp”, το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο “Σπύρος Λούης” και στις πλήρως ανακαινισμένες κι υπερσύγχρονες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν με την ιδιωτική πρωτοβουλία της EDEKA AE.

Όποιος δεν ψάχνει τρόπους να βελτιωθεί είναι καταδικασμένος να… βουλιάξει και στην Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών αυτό έχει γίνει μότο. Για πρώτη φορά στο ήδη γεμάτο πρωτοποριακές μεθόδους πρόγραμμα, προστέθηκε και η οπτικοποιημένη βελτίωση των αθλητών μετά το πέρας των προπονήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, με τη πολύτιμη βοήθεια του εξειδικευμένου προγράμματος Art of Movement οι αθλητές βιντεοσκοπήθηκαν για να δουν τις βελτιώσεις που χρειάζονταν να γίνουν στον τρόπο τρεξίματος, σουτ ή στάσης σώματος που διατηρούν και στο τέλος του camp είδαν πόσο βελτιώθηκαν σε αυτούς τους τομείς ακολουθώντας το ασκησιολόγιο των προπονήσεων.

Για τρεις ημέρες ο υπεύθυνος του προγράμματος Δημήτρης Γκόφας, μαζί με την άριστα καταρτισμένη ομάδα προπονητών του Camp, υπέβαλαν όλους τους αθλητές σε μία σειρά αθλητικών και μυοσκελετικών μετρήσεων, ειδικών τεστ κι ασκήσεων για τη βελτίωση της στάσης σώματος.

Το τριήμερο περιελάμβανε μεταξύ άλλων: βίντεο-ανάλυση με ατομικό report για κάθε αθλητή, ειδικό ασκησιολόγιο για την υποδοχή της μπάλας πριν την εκτέλεση, βιομηχανική ανάλυση και κινησιόγραμμα που αναλύει λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια εκτέλεσης, μέτρηση του χρόνου πτήσης (hang time) και εξειδικευμένο ασκησιολόγιο για τη βελτίωση του σουτ, το οποίο έχει εκπονηθεί βασιζόμενο στις τελευταίες μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά το επιτυχές τέλος του “BasketBall Shooting Camp” ο υπεύθυνος του προγράμματος και διευθυντής της “Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών” Δημήτρης Γκόφας, έκανε τον απολογισμό του τριημέρου τονίζοντας: “Κάθε φορά ανεξαρτήτως αν το shooting camp γίνεται εντός Ελλάδας ή εκτός, προσπαθούμε να βελτιώνουμε αρχικά στο περιεχόμενο του (ασκησιολόγιο, μετρήσεις, αξιολόγηση), καθώς και στην υλικοτεχνική υποδομή (συσκευές προβολής καταγραφής, υπολογιστές, software, αθλητικός εξοπλισμός).

Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος, μεγάλος χορηγός και συνοδοιπόρος στο δύσκολο έργο μας ήταν για ακόμη μία χρονιά η εταιρεία EDEKA. Χωρίς τη βοήθεια της δεν θα μπορούσαμε να παρέχουμε στους αθλητές το υψηλό επίπεδο πληροφοριών και ανατροφοδότησης που αποτελεί το σημαντικότερο στόχο μας.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι στα μεγάλα παιχνίδια από την  Euroleague έως το NBA η έκβαση των αγώνων δεν κρίνεται μόνο από την καλή άμυνα αλλά και από τα ΜΕΓΑΛΑ ΣΟΥΤ. Ακόμα κι οι αθλητές που δύσκολα θα φτάσουν σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο, πρέπει να δουλεύουν σαν να προορίζονται για εκεί γιατί μόνο έτσι επιτυγχάνεται η αθλητική πρόοδος και ο κάθε παίκτης φτάνει στο 100% των δυνατοτήτων του”.

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!