Επειδή το ποδόσφαιρο είναι τέχνη…

Ενθουσίασε η έκθεση με θέμα «Όταν η ζωγραφική συναντά το ποδόσφαιρο», που διοργάνωσε το «Επίσκυρον» την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Αρχελάου Θέατρο στους Θρακομακεδόνες.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ποδοσφαιρικές εμπνεύσεις των ζωγράφων Γιάννη Αντωνόπουλου, Βασίλη Διονυσόπουλου, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Σταυριανού Κατσιρέα, Μίλτου Κοτσώνη, Σπύρου Κουρσάρη, Νίκου Οικονομίδη, Τάκη Οικονομόπουλου, Μίνας Παπαθεοδώρου και Μαίρης Παπαϊωάννου.

Παράλληλα, στη συζήτηση που ακολούθησε, εξέφρασαν την απορία τους που οι επίσημες ποδοσφαιρικές και αθλητικές αρχές της χώρας δεν κάνουν τίποτα, προκειμένου οι χιλιάδες των φιλάθλων να γνωρίσουν το αγαπημένο τους άθλημα μέσα από τα έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων.

Παρόντες στην εκδήλωση που παρουσίασε η δημοσιογράφος Χριστίνα Μουστάκη, ο ζωγράφος και βετεράνος διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Τάκης Οικονομόπουλος, ο επιθετικός του Ατρομήτου, του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου Νίκος Τσιαντάκης, ο τερματοφύλακας του Εθνικού και της ΑΕΚ Χρήστος Αρβανίτης, ο πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου Βαγγέλης Γιαννακουδάκης, ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Ανδρέας Μαλάτος, όπως επίσης άνθρωποι της παιδείας και του πολιτισμού.

Ο πρόεδρος του «Επίσκυρον» Νίκος Μάλλιαρης τόνισε ότι το ποδόσφαιρο μέσα από τη ζωγραφική μπορεί να αντλήσει έμπνευση και δυνάμεις, προκειμένου να βελτιώσει τα κακώς κείμενα και κυρίως να τιμήσει τους χιλιάδες καλλιτέχνες της μπάλας, οι οποίοι με τη φαντασία και την πλαστικότητα των κινήσεών τους, έδωσαν όραμα κι αγάπη για τη ζωή σε εκατομμύρια νέους.

Το ποδόσφαιρο είναι από μόνο του ένα ατελείωτο έργο τέχνης, το οποίο με τη φαντασία και το πινέλο του καλλιτέχνη, μπορεί να ανεβάσει επίπεδο στον ποδοσφαιρικό πολιτισμό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να διδαχτούν κυρίως οι νέοι φίλαθλοι οπαδοί, τον σεβασμό στον αντίπαλο μέσω της αναγνώρισης των αξιών.

Ο ιδιοκτήτης του Αρχελάου Θεάτρου και πρώην ποδοσφαιριστής Νίκος Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στη συνεργασία του Θεάτρου με το «Επίσκυρον» και τις κοινές δράσεις που θα ακολουθήσουν για την πρόοδο και την πολιτιστική εκλαΐκευση του αθλήματος.

Ο ζωγράφος και οπαδός της ΑΕΚ Νίκος Οικονομίδης αναφέρθηκε στην έμπνευση που αντλεί από τα χρώματα της ομάδας του και τους αγαπημένους του άσους.

Ο Τάκης Οικονομόπουλος, από του βήματος, δήλωσε ότι από μικρός ζωγράφιζε και έπαιζε ποδόσφαιρο, συνδυάζοντας τα δυο χόμπι του με επιτυχία.

Παράλληλα προβλήθηκε βίντεο με θέμα: «Όταν το ποδόσφαιρο συναντά τις τέχνες και τους μεγάλους δημιουργούς».

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!