Το άγνωστο video game για τον Ντράζεν

Πριν από 54 χρόνια είχε γεννηθεί ο θρυλικός Ντράζεν Πέτροβιτς και το Sport-Retro.gr συνεχίζει τη δημιουργία σχετικών θεμάτων.

Το καλοκαίρι του 1989 ήταν ξεχωριστό για τον αδικοχαμένο άσο του παγκοσμίου μπάσκετ, καθώς είχε εξασφαλίσει εισιτήριο για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ μέσω των Πόρτλαντ Μπλέιζερς.

Όταν ο Παναθηναϊκός τίμησε τον Ντράζεν Πέτροβιτς

Βέβαια, το όνομά του ήταν πασίγνωστο προτού ακόμη αφήσει την Ευρώπη, χάρη στις επιτυχίες του με την Τσιμπόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και, κυρίως, την εθνική Γιουγκοσλαβίας.

Κατά συνέπεια, το 1989 μία ισπανική εταιρεία software ονόματι «Topo Soft» δημιούργησε το video game «Dražen Petrović Basket», την ύπαρξη του οποίου ελάχιστοι γνωρίζουν στην Ελλάδα.

Το παιχνίδι-αφιέρωμα στον τότε 25χρονο μπασκετμπολίστα υποστηριζόταν σε MSXAmstrad, ZX Spectrum, Commodore 64, PC (όλα με 8-bit) και για την εποχή είχε προηγμένα γραφικά.

«Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει κρατήσει ενθύμιο το λευκό συμβόλαιο του Ντράζεν»

Η εταιρεία «Topo Soft» έκλεισε το 1994 εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που εύλογα προέκυψαν λόγω της εμφάνισης των 16-bit υπολογιστών, ωστόσο είχε προλάβει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο video game.

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!