Χτίζοντας μια αυτοκρατορία: Φιλ Νάιτ η αυτοβιογραφία του ιδρυτή της “Nike”

Πρόκειται για την ιστορία του Φιλ Νάιτ του ανθρώπου που συνίδρυσε τη “Nike”, ένα σύμβολο πραγματικό που με λογότυπο απόλυτα αναγνωρίσιμο σε κάθε μέρος του κόσμου μπόρεσε να ανταγωνιστεί και να ξεπεράσει κολοσσούς!

Σε ηλικία 24 ετών και με ένα σακίδιο στους ώμους θέλησε να ξεκινήσει κάτι δικό του που έμοιαζε καταδικασμένο. Δανείστηκε 50 δολάρια από τον πατέρα του και άρχισε να εισάγει από την Ιαπωνία παπούτσια στίβου υψηλής ποιότητας αλλά χαμηλού κόστους. Έδρα ήταν το… γκαράζ του και ήδη την πρώτη χρονιά έκανε τζίρο οκτώ χιλιάδες δολάρια.

Σε αυτή τη διαδρομή των 50 και πλέον χρονών εταιρεία γιγάντωσε και το βιβλίο αποκαλύπτει πως μπόρεσε να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές του, να αποφύγει καταστροφές την τελευταία στιγμή, αλλά και πως οικοδόμησε με τον πρώην προπονητή του τον οξύθυμο πλην χαρισματικό Μπιλ Μπάουερμαν, καθώς και με τους πρώτους υπαλλήλους του μια παρέα που γρήγορα μετασχηματίστηκε σε μια μπάντα αδελφικών φίλων κυριαρχώντας στην αγορά.

Η “Nike” εξελίχθηκε σε μία μάρκα που έγινε κουλτούρα και κατάφερε να αλλάξει σχεδόν τα πάντα ξεκινώντας από μία έμπνευση και ένα τολμηρό όραμα.

Ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε εξαιρετική μετάφραση από τον Γιώργο Μπαρουξή και εξηγεί πολλά σε όποιον έχει πραγματική διάθεση να μάθει. Μία εταιρεία που ξεκίνησε με κεφάλαιο 50 δολαρίων και που εξελίχθηκε σε μία πολυεθνική με 30.000.000.000 δολάρια πωλήσεις κάθε χρόνο.

Είτε κάποιος ασχολείται με τα αθλητικά, είτε με το μάρκετινγκ, είτε με το μάνατζμεντ και την διαφήμιση, αυτό το βιβλίο που μοιάζει με ένα μυθιστόρημα αλλά είναι μία πέρα για πέρα αληθινή ιστορία είναι αληθινό έργο τέχνης.

 

Διαβάστε ακόμη:

Ο παρασημοφορημένος ταγματάρχης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που υπήρξε συνιδρυτής της «Nike»

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!