«Βίβα Μπεμπέλ». Όταν ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό έπαιξε τερματοφύλακας

2 Οκτωβρίου 1971

Ένας από τους ζωντανούς θρύλους του παγκοσμίου κινηματογράφου είναι ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό, ο οποίος «ήρθε» στη ζωή σαν σήμερα το 1933.

Ο Γάλλος σταρ εμφανιζόταν πάντα με ένα τσιγάρο στο στόμα, όμως, όπως το Sport-Retro.gr έχει αναδείξει σε παλιότερο αφιέρωμα, είχε υπάρξει πυγμάχος σε ηλικία 16-17 ετών.

Στο γυμνάσιο, μάλιστα, έπαιζε ποδόσφαιρο και του άρεσε να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του, προτού αφήσει τα γάντια του τερματοφύλακα και πιάσει εκείνα του μποξ.

Τελικά ο «Μπεμπέλ» δεν έμελλε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, καθώς τον κέρδισε ο χώρος της υποκριτικής (και σίγουρα ουδείς μετάνιωσε γι’ αυτήν του την απόφαση).

Στις 2 Οκτωβρίου 1971, πάντως, ο πασίγνωστος ηθοποιός θυμήθηκε τα νιάτα του, αφού απάντησε καταφατικά στην πρόταση να συμμετάσχει σε ποδοσφαιρικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Ήταν ένα ματς μεταξύ διασήμων της Γαλλίας και του Βελγίου, το οποίο διεξήχθη στο «Μορίς Ντουφράν» της Σταντάρ Λιέγης και παρακολούθησαν περίπου 35.000 θεατές.

Ο ηθοποιός Κλοντ Μπρασέ, ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής Ροζέ Πιαντονί, ο τραγουδιστής/μουσικός Σαλβατόρε Ανταμό και o δρομέας Γκαστόν Ρούλαντς ήταν μερικές από τις βεντέτες που έλαβαν μέρος στο φιλικό.

Ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό υπερασπίστηκε με επιτυχία τη γαλλική εστία και η ομάδα του επικράτησε 4-2 της βελγικής χάρη σε τρία γκολ του Μπρασέ και άλλο ένα του Πιαντονί.

Από πλευράς ηττημένων σκόραραν οι Ρούλαντς και Αντάμο, όμως ο «Μπεμπέλ» ήταν εκείνος που μοίρασε τα περισσότερα αυτόγραφα μετά το τέλος του ματς.

«Η μεγάλη μου αγάπη από τα σπορ είναι η πυγμαχία. Ποδόσφαιρο έπαιζα ερασιτεχνικά, όταν δεν είχα τι να κάνω. Σήμερα, όμως, πολύ αργά ανακάλυψα ότι διαθέτω ένα αξιόλογο ταλέντο γκολκίπερ», είπε χαριτολογώντας.

Και προσέθεσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις αποκρούσεις που πραγματοποίησα. Βέβαια, δέχθηκα δύο γκολ, αλλά δεν είμαι και επαγγελματίας γκολκίπερ. Νευρίασα, πάντως, με το γκολ που δέχθηκα από τον Ανταμό.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή μου είχε κάνει πολλά πιο δύσκολα σουτ και τα είχα αποκρούσει. Το γκολ που δέχθηκα ήταν κοροϊδίστικο, γιατί άργησα να πέσω».

Ερωτηθείς αν θα του άρεσε να πρωταγωνιστήσει σε ταινία ποδοσφαιρικού περιεχομένου, ο Μπελμοντό είχε απαντήσει: «Δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και νομίζω πως δύσκολα θα βρεθεί τέτοιο σενάριο. Πάντως, αν μου γίνει σχετική πρόταση, θα την αποδεχθώ».

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!