Δημοσιογράφοι vs Ηθοποιοί 55-48 και… «Φέρτε μας τους Χάρλεμς!»

«Τίποτα-τίποτα, δεν μας σταματά», «φέρτε μας τους Χάρλεμς», «εμείς Ευρώπη κι εσείς στο Νευροκόπι».

Όχι, δεν πρόκειται για συνθήματα Ελλήνων φιλάθλων σε κάποιον αγώνα της Εθνικής, ούτε για -υγιές- πικάρισμα μεταξύ αντιπάλων.

Είναι η εισαγωγή ενός ξεχωριστού θέματος, ενός ακόμη πιο ξεχωριστού περιοδικού που συντρόφευσε, δίδαξε, ενημέρωσε τους μπασκετόφιλους και όχι μόνο.

Η… μάχη των πάγκων: Γιώργος Πάντζας-Φίλιππος Συρίγος

Με την (υπερ)πολύτιμη συνδρομή του δημοσιογράφου Γιάννη Ψαράκη, το Sport-Retro.gr ξεφυλλίζει το «Τρίποντο» για έναν συγκεκριμένο σκοπό: την αναδημοσίευση ενός γεγονότος που έχει ξεχαστεί από πολλούς και δεν γνωρίζουν ακόμη περισσότεροι.

Ο χρόνος γυρίζει στις 15 Ιουλίου 1991, όταν λίγες ημέρες μετά το Eurobasket της Ρώμης, μία ομάδα Δημοσιογράφων αποδέχθηκε την πρόταση του ΣΕΗ (Σύνδεσμος Ελλήνων Ηθοποιών) και από κοινού έδωσαν έναν ιδιαίτερο αγώνα μπάσκετ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Περίπου 500 φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν μέσα στο κατακαλόκαιρο στη… στρούγκα του θρυλικού Σπόρτιγκ, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Βασίλη Σκουντή, Γιάννη Ψαράκη, Γιάννη Καραλή, Κώστα Μπατή, Στράτο Κωσταλά, Κυριάκο Πιτούλη να αντιμετωπίζουν τους ηθοποιούς.

Ειδική μνεία στον Δημήτρη Καρύδα, ο οποίος έπαιξε για να δώσει ανάσες με χαρακτηριστικά παπούτσια Timberland, και βέβαια στον προπονητή, τον αξέχαστο Φίλιππο Συρίγο.

Απέναντί τους αρκετοί διάσημοι ηθοποιοί, όπως ο Βασιλάκης Καΐλας, ο Γιώργος Κιμούλης ή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ και άλλοι που έγιναν πασίγνωστοι αργότερα, όπως ο Γιάννης Μπέζος, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Αίας Μανθόπουλος, ο Βασίλης Κούκουρας…

Παναγιώτης Φασούλας, Γιώργος Αμερικάνος, Αντώνης Αντωνιάδης, Κίμων Κοκορόγιαννης ήταν μερικοί από τους «επίσημους» της όμορφης αυτής πρωτοβουλίας.

Το ματς, μάλιστα, οδηγήθηκε στην παράταση (44-44), όπου οι Δημοσιογράφοι επικράτησαν 55-48 και δέχθηκαν το, ιπποτικό αφού υποστήριζαν τους Ηθοποιούς, χειροκρότημα των θεατών.

Το σημαντικότερο απ’ όλα, όμως, αγαπητοί αναγνώστες, είναι τα πλατιά χαμόγελα ευτυχίας στα χείλη των συμμετεχόντων.

Πέρασαν όμορφα, προσέφεραν και γι’ αυτό δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τους… Χάρλεμς.

Ιδού και τα πειστήρια:

 

“Τα φιλο… ηθοποιικά αισθήματα έδειξε ο Φασούλας, ο οποίος όχι μόνο γιουχάιζε τους δημοσιογράφους σε κάθε τους επίθεση, αλλά προέβη και σε πρωτοφανή ρίψη κερμάτων κατά του κόουτς της ομάδας Φιλίππου Συρίγου. Εδώ ο “Πάνι” χαιρετάει τον Γιώργο Κιμούλη”. Λεζάντα από το “Τρίποντο”

 

Πιτούλης, Καραλής, Μπατής, Κωσταλάς, Καρύδας, Σκουντής, Ψαράκης και σε ρόλο… Πατ Ράιλι ο Φίλιππος Συρίγος

 

*Το Sport-Retro.gr ευχαριστεί θερμά τους Γιάννη Ψαράκη και Σπύρο Βασιλείου για τη δημιουργία του θέματος

**Οι φωτογραφίες προέρχονται από το περιοδικό “Τρίποντο”

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!