Η μέρα που ο Νίκος Γκάλης είχε «στομαχικές διαταραχές»

Η 18η Οκτωβρίου είναι συνδυασμένη με ένα δυσάρεστο γεγονός για το ελληνικό μπάσκετ, αφού εκείνη την ημερομηνία του 1994 οι φίλαθλοι είδαν για τελευταία φορά τον Νίκο Γκάλη με αθλητική περιβολή.

Πολλά έχουν γραφτεί για την κόντρα του «γκάγκστερ» με τον αείμνηστο Κώστα Πολίτη, τότε προπονητή του Παναθηναϊκού, όπως για παράδειγμα ένα πρόσφατο κείμενο του Sport-Retro.gr 23 χρόνια μετά τη γραπτή του δήλωση περί αποχώρησης από τη δράση.

Εν προκειμένω, η ιστοσελίδα θα καταγράψει μέσω video του λογαριασμού «NickGalis Archive» πώς εκτυλισσόταν το μυστήριο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ των Αμπελοκήπων και του «τριφυλλιού» στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς.

Τη σεζόν 1994-95 τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νεοσύστατης ακόμη Α1 Ανδρών είχε το Mega Channel, στη μετάδοση ήταν ο Κώστας Βερνίκος και στο ρεπορτάζ ο Νίκος Παπαδογιάννης.

Το παρακάτω video περιλαμβάνει μόνο το β’ ημίχρονο του αγώνα για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ωστόσο είναι εκείνο που έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού στο α’ ο Γκάλης βρισκόταν στον πάγκο.

Στο 2:55 (με το σκορ στο 42-49) ο Κώστας Βερνίκος δίνει… πάσα στον Νίκο Παπαδογιάννη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το μυστήριο Γκάλη συνεχίζει να εντείνεται. Δεν υπάρχει απάντηση στο τι ακριβώς συμβαίνει. Τώρα να υποθέσουμε ότι χολώθηκε επειδή δεν έπαιξε στο α’ ημίχρονο; Ίσως να είναι έτσι.

Πάντως, ο Νίκος Γκάλης είναι στα αποδυτήρια μαζί με τον έφορο της ομάδας, τον Μάνο Παπαδόπουλο. Μέχρι πριν από μερικά δευτερόλεπτα ήταν κι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας μπήκε στ’ αποδυτήρια.

Βγήκε μάλλον ήσυχος – τουλάχιστον έτσι φαινόταν όταν του μιλήσαμε κάποια στιγμή, αλλά αμέσως μετά προφανώς πληροφορήθηκε τι συμβαίνει και ξαναμπήκε. Ξαναβγήκε πριν από μερικά δευτερόλεπτα».

Το πικρό «φεύγω» του Νίκου Γκάλη ειπώθηκε με 184 λέξεις

Στο 3:43 o Παύλος Γιαννακόπουλος επιστρέφει στη θέση του.

Στο 4:57 ο Νίκος Παπαδογιάννης επιχειρεί να προσεγγίσει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, όμως η συνοδεία του δεν του το επιτρέπει.

Στο 12:20 ο Νίκος Παπαδογιάννης μεταφέρει ότι η επίσημη εκδοχή για τη μη επιστροφή του Νίκου Γκάλη μετά την ανάπαυλα είναι «στομαχικές διαταραχές».

Στον επίλογο εκείνης της παρέμβασης, ο ρεπόρτερ υπενθυμίζει στους τηλεθεατές ότι ο «γκάγκστερ» έκανε προθέρμανση στην αρχή, αλλά παρακολούθησε από τον πάγκο ολόκληρο το α’ ημίχρονο, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Κώστα Πολίτη.

«Δεν έχουμε να πούμε τίποτα παραπάνω, παρά περαστικά στον Νίκο Γκάλη», προσθέτει ο Κώστας Βερνίκος, χωρίς ενδεχομένως να φαντάζεται ότι αυτό που πραγματικά είχε ο σούπερ σταρ του «τριφυλλιού» δεν θα ήταν περαστικό…

 

 

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!