Σερένα Γουίλιαμς: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της

Η Σερένα Γουίλιαμς ανήκει στο πάνθεον των θρύλων του τένις, καθώς έχει διακριθεί ουκ ολίγες φορές για τα επιτεύγματά της στα κορτ.

Οι 39 τίτλοι Grand Slam και τα 4 Ολυμπιακά μετάλλια που κοσμούν το παλμαρέ της αποδεικνύουν ότι πρόκειται, αν όχι για τη σπουδαιότερη, για μία εκ των καλυτέρων τενιστριών όλων των εποχών.

Εκτός από καταξιωμένη τενίστρια, η Σερένα είναι επιχειρηματίας, σύζυγος, μητέρα, ενώ διακατέχεται από φιλανθρωπικά συναισθήματα.

Η τωρινή… καλεσμένη του SportRetro.gr γεννήθηκε στο Μίσιγκαν σαν σήμερα (26 Σεπτεμβρίου) το 1981, οπότε η ιστοσελίδα αναλύει ορισμένες λιγότερο γνωστές πτυχές της καριέρας και της ζωής της.

Τα αφιερώματα του Sport-Retro.gr στο τένις

 

Τενίστρια από… κούνια

Η Σερένα Γουίλιαμς άρχισε να ασχολείται με το τένις σε ηλικία μόλις 3 ετών! Η κατά έναν χρόνο μεγαλύτερη αδερφή της Βένους κόλλησε επίσης από τόσο νεαρή ηλικία το «μικρόβιο» του αθλητισμού και πρώτος προπονητής της υπήρξε ο πατέρας τους, ονόματι Ρίτσαρντ Γουίλιαμς.

Το 1990, η οικογένεια εγκατέλειψε το Κόμπτον της Καλιφόρνια και εγκαταστάθηκε στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, με σκοπό οι δύο αδερφές να «ψηθούν» από τον κορυφαίο προπονητή Ρικ Μάκι και να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα.

Έπειτα από έναν χρόνο, όμως, ο Ρίτσαρντ έπαυσε να στέλνει τις κόρες του σε εθνικά παιδικά τουρνουά, αφενός επειδή είχαν δεχτεί σχόλια ρατσιστικού περιεχομένου, αφετέρου γιατί επιθυμούσε να χαρούν την παιδική ηλικία τους και να αφοσιωθούν στα μαθήματα του σχολείου.

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα χωρίς τη ρακέτα

Ο Μάκι δεν συμφωνούσε με την τακτική του πατέρα τους, αλλά σεβόταν απόλυτα την άποψή του.

Η Βένους πάτησε για πρώτη φορά το πόδι της στα κορτ ως επαγγελματίας το 1994, όταν ήταν δηλαδή 14 χρόνων και έκλεψε τις εντυπώσεις για το αριστοτεχνικό σερβίς της.

Παρά την επιμονή των γονιών της να αρχίσει την επαγγελματική ενασχόληση με το τένις αφότου κλείσει τα 16 της χρόνια, η Σερένα αποπειράθηκε να συμμετάσχει σε ένα τουρνουά στα 14 της, αλλά κρίθηκε ακατάλληλη.

Παρ’ όλα αυτά, δεν πτοήθηκε και συνέχισε να μάχεται δυναμικά για το όνειρό της.

Την ίδια περίπου περίοδο, τα δύο κορίτσια έπαυσαν να πηγαίνουν στην ακαδημία του Μάκι και άρχισαν να προπονούνται εντατικά με τον πατέρα τους στο σπίτι.

Ο πρώτος σπουδαίος τίτλος για τη Σερένα ήρθε το 1999, όταν στον τελικό του US Open επικράτησε 6-3, 7-6 στα σετ της Μαρτίνα Χίνγκις.

Η Μόνικα Σέλες μαχαιρώθηκε από φανατικό θαυμαστή της Στέφι Γκραφ!

 

Αχτύπητο δίδυμο

Κάθε φορά που οι αδερφές Γουίλιαμς διασταυρώνουν τα ξίφη τους, το θέαμα είναι πραγματικά συγκλονιστικό.

Παρά το γεγονός ότι η Σερένα έχει επιβληθεί αρκετές φορές της αδερφή της (18-12 οι υπέρ της νίκες), η Βένους είναι μία από τις λίγες τενίστριες που έχουν κάμψει την αντίστασή της.

Όταν οι δύο αθλήτριες ενώνουν τις δυνάμεις τους, τίποτα δεν τις σταματά. Αρκεί να αναφερθεί ότι στα διπλά έχουν πανηγυρίσει 14 τίτλους Grand Slam, ενώ έχουν στην κατοχή τους 3 χρυσά μετάλλια Ολυμπιακών Αγώνων (σ.σ. Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004 και Λονδίνο 2012).

Η Βένους (δεξιά) και η Σερένα (αριστερά) σηκώνουν τα χέρια μετά την ολοκλήρωση μίας μάχης για το Australian Open τον Ιανουάριο του 1998. Η Βένους αναδείχθηκε νικήτρια με 7-6, 6-1 στα σετ

 

Όσον αφορά στα Ολυμπιακά μετάλλια, η Βένους «τρώει» τη Σερένα κατά ένα, αφού κατέκτησε το χρυσό στο Σίδνεϊ το 2000 και το ασημένιο στα μικτά διπλά του Ρίο το 2016.

Η αδερφή της έχει ανέβει μία φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο Λονδίνο το 2012, αλλά δεν αποκλείεται στο μέλλον να πανηγυρίσει κι άλλα μετάλλια.

 

Σερβίς 206 χιλιομέτρων την ώρα!

Ο όρος «Serena Slam» χρησιμοποιείται όταν ένας τενίστας κατακτά στη σειρά όλα τα τουρνουά Grand Slam: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon και US Open.

Οι δύο αδερφές ποζάρουν υπερήφανα με τα τρόπαιά τους έπειτα από την κατάκτηση του Wimbledon το 2002 ως ζευγάρι

 

Ο άτυπος αυτός όρος ακούστηκε για πρώτη φορά το 2015, όταν η Σερένα υπέταξε όλους τους αντιπάλους της στις παραπάνω διοργανώσεις.

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν η πρώτη τενίστρια που κατέγραψε αυτό το αξιόλογο ρεκόρ, το Slam χαρακτηρίστηκε έτσι από τα Μέσα, λόγω της δημοτικότητάς της.

Ο χαρακτηρισμός μπορεί να δικαιολογηθεί απόλυτα, αν κάποιος συνυπολογίσει το γεγονός ότι στο Australian Open το 2013 εκτέλεσε ένα από τα δυνατότερα σερβίς στην ιστορία της αντισφαίρισης, με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 206 χιλιόμετρα την ώρα!

Η Αμερικανίδα τενίστρια φημίζεται για τα αθλητικά προσόντα της, την πειθαρχία, τη μαχητικότητα και φυσικά για τα σερβίς της, τα οποία εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο έχουν ταχύτητα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Μάλιστα, ο Ρότζερ Φέντερερ έχει υπογραμμίσει ότι όταν κάποιος παρακολουθεί τη Σερένα να αγωνίζεται μένει ενεός κι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για την καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών. Η Γουίλιαμς, από την πλευρά της, δεν θα μπορούσε να μην του ανταποδώσει τη φιλοφρόνηση.

Η Σερένα πανηγυρίζει μετά από έναν πόντο που σημείωσε σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Κίκι Μπέρτενς για τον 2ο γύρο του US Open το 2015
Με το χρυσό μετάλλιo στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012

 

Στο Νο1 παρά την ηλικία της!

Το ημερολόγιο δείχνει 8 Ιουλίου 2002 και η Σερένα για πρώτη φορά φιγουράρει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Τα ranking στο τένις των γυναικών καθιερώθηκαν το 1975 και το 2013 η πρωταγωνίστρια του τωρινού αφιερώματος σε ηλικία 32 ετών έγινε η μεγαλύτερη τενίστρια που καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Η Σερένα έχει παραμείνει στο Νο1 της κατάταξης για 186 συνεχόμενες εβδομάδες, όσες και η Στέφι Γκραφ, ενώ συνολικά έχει βρεθεί σε αυτήν τη θέση 319 εβδομάδες, γεγονός που σημαίνει ότι έρχεται τρίτη πίσω από την Γκραφ (377 εβδομάδες) και τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (332 εβδομάδες).

Η μαχητικότητα της Σερένα σε όλο της το μεγαλείο! Φωτογραφία από ένα παιχνίδι απέναντι στη Στέφανι Βόγκελε στο Roland Garros το 2010

 

Κατέκτησε τουρνουά έγκυος!

Η Σερένα έγινε μαμά τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς κατέκτησε για 7η φορά το Australian Open. Αν κάνετε έναν γρήγορο υπολογισμό, θα διαπιστώσετε ότι αναδείχθηκε νικήτρια του τουρνουά ενώ ήταν σχεδόν δύο μηνών έγκυος. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Σύζυγός της είναι ο Άλεξ Οχανιάν, με τον οποίο γνωρίστηκαν το 2015 στη Ρώμη που, ειρήσθω εν παρόδω, είναι η αγαπημένη πόλη της τενίστριας.

Τον Νοέμβριο του 2017 ένωσαν την αγάπη τους με τα δεσμά του γάμου, στον οποίο παρευρέθηκαν αρκετοί διάσημοι, όπως ήταν η Μπιγιονσέ και η Κιμ Καρντάσιαν.

Η… διπλή Σερένα στο Australian Open το 2017
Στιγμές παιχνιδιού με την κόρη της τον Αύγουστο του 2018

 

Να σημειωθεί ότι η Σερένα λατρεύει τα social media και στο instagram της ανεβάζει συχνά φωτογραφίες με τον σύζυγο, την κόρη και το σκυλάκι της.

Η Αμερικανίδα τενίστρια είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά, ενώ πλην της αντισφαίρισης παρακολουθεί ρυθμική γυμναστική.

Με τον Άλεξ Οχανιάν στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της ζωής της «Being Serena» τον Απρίλιο του 2018

 

Λατρεύει τη μουσική και τα πιο περίεργα τραγούδια που υπάρχουν στην playlist του κινητού της είναι το «MMMBop» του συγκροτήματος Hanson, αλλά και το «Fame» του Ντέιβιντ Μπάουι. Επίσης, απολαμβάνει να ακούει επιτυχίες της Μαράια Κάρεϊ.

Μιλάει άπταιστα γαλλικά και όταν αγωνίζεται στο Roland Garros δίνει συνεντεύξεις στο κορτ σε αυτήν τη γλώσσα. C’ est magnifique!

 

Κοινωνική δράση και μόδα

Η Σερένα Γουίλιαμς δεν είναι μόνο εξαιρετική τενίστρια, αλλά θα χαρακτηριζόταν και υπέροχος άνθρωπος.

Το 2008 ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που φέρει το όνομά της, με σκοπό να βοηθήσει εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο που έχουν υποστεί βία.

Πέρα από αυτό, έχει εισηγηθεί τη δημιουργία σχολείων στην Ουγκάντα, την Κένυα και την Τζαμάικα, ενώ από το 2011 είναι πρέσβειρα καλή θέλησης της UNICEF.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, η Γουίλιαμς έχει προξενήσει αίσθηση αρκετές φορές με τις ενδυματολογικές επιλογές της.

Το 2002 αγωνίστηκε στο US Open με ολόσωμη φόρμα, ενώ στο ίδιο τουρνουά δύο χρόνια αργότερα επιθυμούσε να παίξει φορώντας τζιν φούστα και μπότες, με τους διοργανωτές τελικά να την υποχρεώνουν να βάλει αθλητικά.

Στους αγώνες φοράει πολύχρωμα φορέματα, ενώ το αγαπημένο της χρώμα είναι το μοβ. Έχει λανσάρει δική της σειρά ρούχων και το βερνίκι νυχιών δεν λείπει ποτέ από την τσάντα του γυμναστηρίου της.

Να σημειωθεί ότι οι αδερφές Γουίλιαμς έχουν ποσοστό στους Miami Dolphins, την ομάδα ράγκμπι που υποστηρίζουν από μικρές. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αποτέλεσαν τις πρώτες Αφροαμερικανές που απέκτησαν μετοχές σε franchise του NFL.

Με τον Στέφεν Μ. Ρος, τον ιδιοκτήτη των Miami Dolphins

 

Φίλη της πριγκίπισσας

Προτού διαβεί το κατώφλι του Μπάκιγχαμ, η Μέγκαν Μαρκλ ήταν φίλη της Σερένα, την οποία είχε γνωρίσει στον τελικό του Super Bowl το 2010. Φυσικά, η τενίστρια ήταν προσκεκλημένη στον βασιλικό γάμο.

Η Κέιτ Μίντλετον και η Μέγκαν Μαρκλ χειροκροτούν τη Σερένα στον τελικό του Wimbledon το 2018
Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!