«Μέτοχοι της ΑΕΚ ο Τζον Τραβόλτα και η Σοφία Λόρεν»

6 Ιανουαρίου 1980

Δεν είχαμε σκοπό να σας αλλάξουμε τα… φώτα λόγω της ημέρας, αλλά όταν ανακαλύπτεις τέτοια «διαμαντάκια» η πρώτη σκέψη που κάνεις είναι να βουτήξεις το κεφάλι σου σε παγωμένο νερό (όχι απαραίτητα για να πιάσεις τον Σταυρό).

Ανήμερα των Φώτων το 1980, η εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» ανέφερε ότι ο Τζον Τραβόλτα και η Σοφία Λόρεν αναμένονταν τους επόμενους μήνες στην Αθήνα, προκειμένου να αποκτήσουν μετοχές της νεοσύστατης ΠΑΕ ΑΕΚ!

Φερόμενος ως συνδετικός κρίκος αυτού του επικείμενου deal ήταν ο μεγαλομέτοχος και σύμβουλος του συλλόγου Μιχάλης Λεφάκης, ο οποίος παράλληλα ήταν κινηματογραφικός παραγωγός (σ.σ. ιδιοκτήτης της περίφημης «Γκρέκα Φιλμ»).

Ακολουθεί αυτούσιο το ρεπορτάζ:

«Ο σούπερ σταρ Τζον Τραβόλτα θα γίνει σύντομα μέτοχος της ΑΕΚ! Μετά τη διάσημη Ιταλίδα ηθοποιό Σοφία Λόρεν (είχε γράψει προ καιρού κατά αποκλειστικότητα η «ΗΧΩ»), ο «βασιλιάς της ντίσκο» αποδέχθηκε πρόταση να γίνει μέτοχος της «Ενώσεως».

Τόσο ο Τραβόλτα όσο και η Σοφία Λόρεν θα έρθουν τον προσεχή Μάιο στην Αθήνα (ίσως και νωρίτερα) γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Την πρόταση για να γίνουν μέτοχοι της ΑΕΚ έκανε στη Σοφία Λόρεν και στον Τζον Τραβόλτα ο σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της «Ενώσεως» κ. Μιχάλης Λεφάκης, που όπως είναι γνωστό είναι συγχρόνως και κινηματογραφικός παραγωγός.

Τα δύο δημοφιλή αστέρια του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος θα τιμηθούν από την ΑΕΚ στο στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας, πριν από ένα ματς της ομάδας της «Ενώσεως».

Επίσης σε δεξίωση που θα διοργανώσει η ΑΕΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα παραδοθούν στη Σοφία Λόρεν και τον Τζον Τραβόλτα οι τίτλοι των μετοχών τους.

Τα πιο πάνω μας αποκάλυψε χθες ο κ. Μιχάλης Λεφάκης και πρόσθεσε ότι τόσο ο Τραβόλτα όσο και η Λόρεν έχουν γίνει ήδη φίλοι της ΑΕΚ και επικοινωνούν συχνά μαζί του για να πληροφορηθούν λεπτομέρειες από την αγωνιστική της πορεία.

Ο κ. Λεφάκης δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι η απόφαση των δύο μεγάλων καλλιτεχνών να γίνουν μέτοχοι της «Ενώσεως» είναι γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για την ΑΕΚ, που ασφαλώς θα ανεβάσει σημαντικά τη δημοτικότητά της, ειδικά στον διεθνή χώρο.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η ΑΕΚ θα φροντίσει να δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα στο γεγονός από τα Μέσα Ενημερώσεως του εξωτερικού.

Σχετικά με τις δημόσιες σχέσεις της ΑΕΚ είναι και αυτά που μας είπε ο κ. Πέτρος Λάλος χθες. Ο υπεύθυνος του γραφείου δημοσίων σχέσεων της «Ενώσεως» μας είπε χαρακτηριστικά: «Θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους με αυτά που θα πραγματοποιήσει η ΑΕΚ στον τομέα αυτόν.

Έχουμε ήδη δώσει εξετάσεις πάνω στις δημόσιες σχέσεις και έχουμε πετύχει απόλυτα. Η ΑΕΚ είναι πρωτοπόρος και σ’ αυτόν τον τομέα. Τώρα σκοπεύουμε να οργανώσουμε αυτό το τμήμα της ΑΕΚ πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Καθυστερούμε επειδή αυτά που σκοπεύουμε να κάνουμε δεν είναι και τόσο απλό να γίνουν.

Άλλωστε οι αρχαιρεσίες του ερασιτεχνικού, οι μεταγραφές και στη συνέχεια οι γιορτές μας ανάγκασαν να επιδείξουμε ίσως τη δραστηριότητα που θα έπρεπε. Ήδη, όμως, κατά τη συνάντησή μου με τον κ. Μπάρλο χαράξαμε ένα γενικό πλάνο ενεργειών, πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί».

***

Δεν γνωρίζουμε αν πράγματι ο Τζον Τραβόλτα και η Σοφία Λόρεν ενδιαφέρονταν να μάθουν για τα αποτελέσματα της ΑΕΚ, το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ουδείς εξ αυτών εμφανίστηκε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας…

 

Διαβάστε ακόμη:

Η μέρα που «σκεπάστηκε» η Νέα Φιλαδέλφεια

Όταν η ΑΕΚ ήταν… ΑΕΚάρα! Η πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA

Ντοκουμέντο: Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ του 1994 μέσα από τα αυτοκόλλητα της Panini

Τα αφιερώματα του Sport-Retro.gr στην ΑΕΚ

Η καλλιτεχνική στήλη του Sport-Retro.gr

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!