Το άλμπουμ της ζωής του Μίχαελ Σουμάχερ

Είδε το πρώτο φως της ζωής στις 3 Ιανουαρίου 1969 στη συνοικία Χέρμιλχαϊμ της πόλης Χιρτ στο Ριν Ερφτ Κράις της Ανατολικής Γερμανίας.

Τέσσερα χρόνια αργότερα πάτησε το γκάζι για πρώτη φορά σε αγώνες καρτ και από τότε έγινε… προέκταση του ποδιού του.

Όταν στα 18 του αναδείχθηκε νικητής τόσο στο γερμανικό όσο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καρτ, ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού άρχισε να μιλά για εκείνον.

Τον έλεγαν Μίχαελ Σουμάχερ και μερικά χρόνια αργότερα, όχι μόνο οι fans της ταχύτητας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, γνώριζε το όνομα του πιο επιτυχημένου πιλότου στην ιστορία της Formula 1 με 7 κατακτήσεις πρωταθλημάτων.

Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκε μια σκοτεινή 4ετία, ένα διάστημα που ο θρυλικός οδηγός ακροβάτησε μεταξύ ζωής και θανάτου και υποβλήθηκε σε 2 λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο.

Ουδείς πλην των μελών της οικογενείας του και του ιατρικού/νοσηλευτικού προσωπικού είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει η υγεία του Μίχαελ Σουμάχερ.

Τα νέα γύρω από αυτή τη θλιβερή υπόθεση εξωτερικεύονται με το σταγονόμετρο, καθώς η σύζυγος Κορίνα Μπετς και τα 2 παιδιά τους, η 20χρονη Τζίνα-Μαρί και ο 18χρονος Μικ, έχουν αποφασίσει να διατηρηθεί η ιδιωτικότητα.

Με την ευχή ότι ο Μίχαελ Σουμάχερ θα βγει νικητής κι απ’ αυτή τη μάχη, το Sport-Retro.gr παραθέτει το άλμπουμ της ζωής του. Ένα άλμπουμ που σταμάτησε να συμπληρώνεται από τις 29 Δεκεμβρίου 2013, αλλά όλοι ελπίζουν ότι γρήγορα θα ανανεωθεί.

***

Παιδική/εφηβική ηλικία

 

Jordan 1991

 

Benetton 1991-1995 

 

Ferrari 1996-2006

  Mercedes 2010-2012Shootings

Legends

Πελέ
Πολ Γκασκόιν
Ντιέγκο Μαραντόνα
Αΐρτον Σένα
Μίκα Χάκινεν
Bαλεντίνο Ρόσι
Ζεμπάστιαν Φέτελ

Oικογένεια

1 Αυγούστου 1995: Γαμπρός στο πλευρό της Κορίνα Μπετς
Με τον γιο του Μικ
Με την κόρη του Τζίνα-Μαρί

***

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι ο Μίχαελ Σουμάχερ φανέρωνε ποικιλοτρόπως το φιλανθρωπικό του πρόσωπο, όπως μαρτυρά η συγκεκριμένη κατηγορία στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Ένας θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ένας καλός οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος που μοίραζε απλόχερα το χαμόγελό του, μία προσωπικότητα που έπαιρνε πολλά αλλά δεν έδινε λίγα…

Keep Fighting Michael… 

 

Διαβάστε ακόμη:

Το πρώτο πρωτάθλημα του Μίχαελ Σουμάχερ με τη Ferrari

Τα αφιερώματα του Sport-Retro.gr στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!