8 Νοεμβρίου 1969
Ο Γιώργος Σιδέρης αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού (σε επίσημες αναμετρήσεις) με 224 γκολ.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι έβαλε 226, άλλες 229 κ.ο.κ., όμως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που ο αριθμός τους είναι περισσότερα από 200.
Αν, όμως, υπάρχει μία πράξη του που είναι ανώτερη από όλα τα γκολ και τις διακρίσεις του αυτή καταγράφηκε στις 22 Μαΐου 1966, όταν λίγες ώρες μετά την κηδεία της μητέρας του έλαβε μέρος σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου!
Τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 1969, η «Αθλητική Ηχώ» κυκλοφορεί με το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο.
Ο εμβληματικός Σιδέρης, τότε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής και κάτοχος του «Αργυρού Παπουτσιού», είχε κατηγορηθεί για μερικές μέτριες εμφανίσεις, απόρροια της συνολικής κακής εικόνας του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.
Το μεσημέρι της 7ης Νοεμβρίου 1969 βρισκόταν στη Ζυρίχη με την αποστολή της Εθνικής ομάδας για προετοιμασία εν όψει του αγώνα κόντρα στη Ρουμανία, όταν αποφάσισε να κάνει δύο τηλεφωνήματα στην Αθήνα: το ένα στη σύζυγό του, το άλλο στα γραφεία της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ».
Ακολούθησε ένα τρομερό ξέσπασμα του Σιδέρη κατά της διοίκησης του Ολυμπιακού, σε μία δύσκολη περίοδο πριν από την έλευση του αρχοντικού Νίκου Γουλανδρή στα κοινά.
Γιώργος Σιδέρης: Ο πιο θρυλικός σκόρερ του Ολυμπιακού
«Παίρνω το καπέλο μου και φεύγω σαν κύριος από τον Ολυμπιακό. Δεν έχω παράπονο από κανέναν ούτε και κρατώ κακία. Όμως, δεν πρόκειται να κρεμάσω τα παπούτσια μου στο ράφι. Καταλαβαίνω τον εαυτό μου ικανό να παίξει ακόμη μερικά χρόνια και ασφαλώς θα συνεχίσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα.
Γι’ αυτό και θα ζητήσω μεταγραφή. Δεν θα πρέπει να μου την αρνηθούν, αφού δεν με χρειάζονται άλλο στον Ολυμπιακό. Εγώ δεν ζήτησα να σταματήσω το ποδόσφαιρο, εκείνοι μου το είπαν. Τους ευχαριστώ για όσα έκαναν για μένα και τους υπόσχομαι ότι δεν θα τους ξαναενοχλήσω.
Τα αφιερώματα του Sport-Retro.gr στον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε 30.000 δραχμές για να με αποκτήσει και από τότε 10 ολόκληρα χρόνια παίζω για τη δόξα του. Κάτι προσέφερα κι εγώ, έτσι τουλάχιστον νομίζω χωρίς να φανεί αυτό εγωιστικό, στην τρισένδοξη ιστορία του συλλόγου.
Θα τους υπενθυμίσω κάτι πολύ θλιβερό για μένα, όταν έπαιξα για τον Ολυμπιακό την ημέρα που κήδεψα το πιο πολύτιμο πράγμα που είχα στον κόσμο, τη μανούλα μου. Και τώρα με διώχνουν.
Το «Αργυρό Παπούτσι» του Γιώργου Σιδέρη
Ποιος ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε συνεχή φόρμα; Υπάρχουν στιγμές ή και μήνες ακόμη που πέφτει η απόδοσή τους. Διάβασα πριν λίγες ημέρες ότι ο Ματ Μπάσμπι είχε δύο μήνες να χρησιμοποιήσει τον περίφημο Ντένις Λόου και πριν μερικούς μήνες ο Ματσόλα ήταν ντεφορμέ και τον άφησαν έξω από την Ίντερ σε λίγα ματς. Κι όμως κανείς δεν τους έδιωξε.
Δεν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο με μένα; Αν και αισθάνομαι ότι δεν βρίσκομαι ντεφορμέ. Όμως εγώ παραδέχομαι ότι είμαι εκτός φόρμας. Ήταν τρόπος αυτός; Δεν μπορούσαν να με ξεκουράσουν για λίγο; Έγινε δημόσιος ο εξευτελισμός μου. Με ξήλωσαν ηθικά σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο ακόμη.
Αυτό ήταν απαράδεκτο για μένα γιατί όπως και να το κάνουμε, είμαι ο Σιδέρης με μια ολόκληρη ιστορία στον Ολυμπιακό. Αυτήν την ιστορία αμαύρωσαν και με πόνεσαν πολύ. Δεν πειράζει όμως. Εύχομαι να σημειώνει πάντα νίκες ο Ολυμπιακός κι εγώ ας πάω κάπου αλλού να βρω παρηγοριά.
Τώρα που θα γυρίσω θα πάω κατευθείαν στον σεβαστό μου ΓΓΑ Κωνσταντίνο Ασλανίδη και θα ζητήσω να μου επιτρέψει τη μεταγραφή. Είναι ανθρώπινο αυτό που θα ζητήσω. Θέλω να παίξω ακόμη μπάλα. Είμαι βέβαιος ότι θα με καταλάβει και θα με βοηθήσει».
Λίγους μήνες αργότερα ο 32χρονος Σιδέρης πήρε μεταγραφή στη βελγική Αντβέρπ.
Το 1972 επέστρεψε τιμητικά στον Ολυμπιακό, όπου και έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 34 ετών, ενώ ήδη το 1969 είχε καταγράψει την τελευταία του συμμετοχή και με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.