«Ο Αρσέν Βενγκέρ έψαχνε τον Ολυμπιακό…»

11 Οκτωβρίου 1994

Οι περισσότεροι φίλαθλοι γνωρίζουν ότι το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ο Αρσέν Βενγκέρ συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες.

Το 1994 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συμπληρώσει επταετία χωρίς να έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και η έλευση του Νίκου Αλέφαντου στην τεχνική ηγεσία δεν βελτίωσε τα κακώς κείμενα.

Όταν ο «Αλέφας» αποχώρησε στα μέσα του Σεπτέμβρη, ο Νίκος Γιούτσος ανέλαβε προσωρινά τα ηνία, έως ότου βρεθεί ένας καταρτισμένος προπονητής που θα έβαζε ψηλά τον πήχη.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου τρεις εβδομάδες μετά την απόλυσή του από τη Μονακό, ένας διοπτροφόρος Γάλλος με στυλ καθηγητή είχε αφιχθεί στην Ελλάδα.

Τον έλεγαν Αρσέν Βενγκέρ και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» στις 11 Οκτωβρίου του 1994, έψαχνε τον Ολυμπιακό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία!

Τα ρεπορτάζ της εποχής έλεγαν ότι ο Γάλλος ήταν αναβλητικός, είχε διαφορετική επιθυμία ως προς τη διάρκεια του συμβολαίου και είχε υψηλές οικονομικές απαιτήσεις.

Ο μετέπειτα εμβληματικός προπονητής της Άρσεναλ, πάντως, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος» είχε αποκαλύψει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ωστόσο εκείνος βρισκόταν στο ξενοδοχείο που γινόταν η παρουσίαση των Έντι Τζόνσον και Αλεξάντερ Βολκόφ.

Ιδού και ο διάλογος:

-Αληθεύει ότι δώσατε αρνητική απάντηση στον Ολυμπιακό;

«Όχι, περιμένω ο Ολυμπιακός να μου δώσει την απάντησή του».

-Δηλαδή, εσείς συμφωνείτε να έρθετε στον Ολυμπιακό;

«Τα έχω πει όλα αυτά στον κ. Κόκκαλη και στον κ. Λούβαρη. Φαίνεται ότι δεν μιλάω καλά και δεν με καταλαβαίνουν».

-Αληθεύει ότι ζητήσατε προθεσμία από τον κ. Κόκκαλη για να απαντήσετε αν δέχεστε να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού;

«Ναι, ζήτησα 1-2 μέρες. Κι αυτό όχι γιατί διαπραγματεύομαι με άλλη ομάδα, αλλά γιατί ήθελα να το σκεφτώ. Για μένα είναι απόφαση ζωής να αναλάβω τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο που θα αλλάξω ομάδα, αλλάζω και χώρα».

-Τελικά θα έρθετε στον Ολυμπιακό;

«Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όλα έχουν τελειώσει. Περιμένω τον Ολυμπιακό να μου πει αν δέχεται τους όρους μου».

Ουδείς πέραν του ιδίου ήταν σε θέση να γνωρίζει αν πράγματι πίστευε ότι «όλα έχουν τελειώσει», ωστόσο στις 21 Οκτωβρίου 1994 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Τάις Λίμπρεχτς.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, από την πλευρά του, συνέχισε τις χρονοβόρες διαπραγματεύσεις, όχι με τους «ερυθρολεύκους», αλλά με τη Ναγκόγια Γράμπους από την Ιαπωνία!

Τελικά, τον Δεκέμβριο του 1994, ο Γάλλος πήρε την απόφαση να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της «χώρας του ανατέλλοντος ηλίου», έναντι 75.000.000 γιεν ετησίως.

Έπειτα από σπουδαίες διακρίσεις στην Ιαπωνία, ο Βενγκέρ ήρθε σε συμφωνία με την Άρσεναλ και στις 12 Οκτωβρίου 1996, δηλαδή δύο χρόνια μετά την ιστορία με τον Ολυμπιακό, κοουτσάρισε για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα.

Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 2-0 της Μπλάκμπερν, ωστόσο η μεγαλύτερη νίκη τους δεν επιτεύχθηκε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο γραφείο που είχαν πέσει οι υπογραφές λίγες ημέρες νωρίτερα…

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!