Ο… αθλητής Μπενίτο Μουσολίνι

Στις 29 Ιουλίου 1883 γεννήθηκε ο Μπενίτο Αμίλκαρε Αντρέα Μουσολίνι, γιος του σοσιαλιστή σιδηρουργού Αλεσάντρο και της θρήσκας δασκάλας Ρόζα Μαλτόνι.

Μπενίτο από τον αριστερών πεποιθήσεων Μεξικανό πρόεδρο Μπενίτο Χουάρες, Αμίλκαρε και Αντρέα από τους Ιταλούς σοσιαλιστές Αμίλκαρε Κιπριάνι και Αντρέα Κόστα.

Το Sport-Retro.gr εντόπισε ένα σπάνιο video και μερικές φωτογραφίες που «συνέλαβαν» τον μετέπειτα επικεφαλής του Εθνικού Φασιστικού Κόμματος της γειτονικής χώρας να αθλείται.

Τα περισσότερα ντοκουμέντα προέρχονται από τη Βίλα Τορλόνια, μία υπερπολυτελής κατοικία στη Ρώμη που πήρε το όνομα μιας ιταλικής οικογένειας ευγενών, η οποία απέκτησε τεράστια περιουσία κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, μέσω της οικονομικής διαχείρισης του Βατικανού.

Ο Μουσολίνι κατέβαλλε το συμβολικό ποσό της μιας λίρας ανά χρόνο, προκειμένου να τη χρησιμοποιεί ως μόνιμη κατοικία από τη δεκαετία του 1920 κι έπειτα.

O Μπενίτο Μουσολίνι ξιφουλκεί στους κήπους της Βίλα Τορλόνια

 

Πηγή photo: Istituto Luce

Ο Μπενίτο Μουσολίνι αποδεικνύεται δεξιοπόδαρος, τη στιγμή που η κόρη του Έντα παρακολουθεί με τα χέρια στη μέση και οι κηπουροί εργάζονται.

Η νεαρή φαίνεται να στέκεται μπροστά από ένα υποτυπώδες τέρμα, ενώ μια άλλη μπάλα διακρίνεται στη μέση και δεξιά της φωτογραφίας.

Δείτε video που «απαθανατίζει» τον Μουσολίνι να υπερπηδά εμπόδιο, να οδηγεί μοτοσικλέτα, να κάνει σκι και ιππασία, να ξιφουλκεί, να παίζει τένις και να ετοιμάζεται για κολύμπι

To Sport-Retro.gr έχει ετοιμάσει αφιερώματα που συνδέουν τον «Ντούτσε» με το ποδόσφαιρο και τα οποία βρίσκονται στις παραπομπές ακριβώς από κάτω.

Τα δύο «σκοτεινά» Μουντιάλ που κατέκτησε με φασιστική βοήθεια η Ιταλία

«Όταν η τιμή του ελληνικού αθλητισμού αγοράζεται με λιρέτες»

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!