Ο θείος του Δημήτρη Σαραβάκου

22 Μαρτίου 1959

Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο στάδιο της Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Βασικό γρανάζι των γηπεδούχων ο αείμνηστος Θανάσης Σαραβάκος, πατέρας του Δημήτρη Σαραβάκου, ο οποίος γεννήθηκε πριν από 57 χρόνια (26 Ιουλίου 1961).

Και οι… πέτρες γνωρίζουν για τη συνεισφορά τους στον Πανιώνιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με εκατοντάδες συμμετοχές, δεκάδες γκολ, διακρίσεις, τίτλους…

Ο θείος του Δημήτρη Σαραβάκου

Εν προκειμένω, ανήμερα των γενεθλίων του «μικρού», το Sport-Retro.gr παραθέτει μία σπάνια φωτογραφία από το προαναφερθέν μας της 22ας Μαρτίου 1959.

Ιδού και η λεζάντα της: «Όσοι πήγαν νωρίς χθες στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και ήταν πάρα πολλοί, είδαν να αγωνίζονται προτού αρχίσει το ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός δύο παιδικές ομάδες.

Τις αποτελούσαν κάτι πολύ μικρά παιδάκια με λεπτά σαν καλάμια ποδαράκια, αλλά και με φλόγα για να φτάσουν μια μέρα στο σημείο να λέγονται άσοι των γηπέδων.

Μέσα σ’ όλους ξεχώριζε ένας μικρός διαβολάκος με μια κίτρινη φανέλα που είχε στο πίσω μέρος της το Νο11. Ελάχιστοι τον γνώριζαν.

Όταν, όμως, πήγαινες από κοντά να τον δεις, θα έλεγες αμέσως: «Μωρέ, ίδιος ο Σαραβάκος». Πραγματικά, δεν ήταν άλλος από τον μικρούλη 10χρονο αδερφό του Θανάση Σαραβάκου.

Και του έμοιαζε όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο παιχνίδι. Καμαρώστε τον δίπλα και να καταλάβετε αμέσως πώς έχει ποδοσφαιρική φινέτσα.

Έτσι σε λίγα χρόνια ο Σαραβάκος Νο2 θα πάρει τη θέση του στον Πανιώνιο, ίσως μάλιστα προτού αποχωρήσει ο μεγάλος αδερφός του. Και ίσως ακόμη γίνει πιο σπουδαίος απ’ αυτόν».

 

***

Τελικά, ο μικρός δεν βάδισε στα χνάρια του Θανάση. Εκείνος που το έκανε και, πιθανότατα, τον ξεπέρασε έμελλε να γεννηθεί δύο χρόνια αργότερα. Θα αναφερόταν μικρός ανάμεσα σε εισαγωγικά και θα γινόταν πολύ μεγάλος παίκτης. Χωρίς εισαγωγικά.

Αργότερα ο θείος του Δημήτρη Σαραβάκου αποφάσισε να μετακομίσει στη Φρανκφούρτη και, μάλιστα, στις 18 Αυγούστου 1984 κάλυψε οδικώς 180χλμ., μέχρι την Καρλσρούη, προκειμένου να τον παρακολουθήσει στο φιλικό ματς με την ομώνυμη ομάδα.

Δημήτρης Σαραβάκος ετών 56: H μεταγραφή που άλλαξε την Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!