Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου που δέχθηκε δίσκο στο κεφάλι!

Μία πολύ παράξενη ιστορία από το 1980 (που ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη) εντόπισε το Sport-Retro.gr και την παραθέτει στους αναγνώστες του.

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου εκείνου του έτους, ποδοσφαιριστές και αθλητές του τμήματος στίβου του Πανιωνίου έκαναν προπόνηση την ίδια ώρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Ο νεαρός τερματοφύλακας της ερασιτεχνικής ομάδας Θεόδωρος Μωραϊτίδης βρισκόταν κάτω από την εστία στην πλευρά που δείχνει προς Παλαιό Φάληρο.

Ξαφνικά, ένας δίσκος έφυγε από τα χέρια νεαρού ρίπτη, κατέληξε στο μέτωπο του 18χρονου γκολκίπερ και προκλήθηκε πανικός!

Ο υψηλόσωμος Μωραϊτίδης διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα αλλά το καλό ήταν ότι δεν είχε προκληθεί εσωτερική αιμορραγία.

Τα ξημερώματα της 23ης Ιανουαρίου ο καθηγητής Καρβούνης με τους βοηθούς του και ο επιμελητής Τσακλαμανίδης υπέβαλαν σε χειρουργική επέμβαση τον νεαρό για περίπου 1,5 ώρα.

«Κάποιος άγιος ήταν κοντά στο παιδί και τη γλίτωσε. Αν δεχόταν τον δίσκο λίγο πιο πάνω, λίγο πιο κάτω ή πιο πλάγια, το μοιραίο θα ήταν αναπόφευκτο. Ας γίνει καλά το παιδί μας κι όλα θα ξεχαστούν», έλεγαν οι σοκαρισμένοι γονείς του.

 

Τα έλεγε ο Μέλτσικ…

Εκείνες τις δύσκολες ώρες ο πρόεδρος της ομάδας Δικαίος Δαβάκης, ο γενικός γραμματέας Καρατζάς, ο έφορος ερασιτεχνών Ερμείδης, ο προπονητής του παίκτη Μπραουδάκης, ο προπονητής ρίψεων Καράφλας κι άλλοι παράγοντες βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

Ευτυχώς όλα κύλησαν καλά, ενώ το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο Πανιώνιος ήταν να αναλάβει όλα τα έξοδα μέχρι την πλήρη ανάρρωση του νεαρού τερματοφύλακα.

«Ήταν μια τραγική στιγμή για όλους μας. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να γίνει τελείως καλά το παιδί μας. Ο Γ.Σ. Πανιώνιος θα καταβάλλει όσα χρήματα κι αν χρειαστούν για να ξαναδούμε τον Θοδωράκη γερό και δυνατό όπως πρώτα», είχε πει χαρακτηριστικά ο Δαβάκης.

Ο Ηλίας Μισαηλίδης, αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ηγετική μορφή του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, δέχθηκε σκληρή κριτική για το γεγονός ότι δεν είχαν προβλεφθεί τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά όπως αυτό.

Εκείνος πάντως δήλωνε τότε: «Δεν έχω καμία ανάμιξη στα θέματα του Πανιωνίου. Δυο χρόνια τώρα είμαι μακριά από τα διοικητικά. Δεν ρύθμισα εγώ τις ώρες προπονήσεως των αθλητών. Όταν ήμουν επικεφαλής του τμήματος υπήρξε συγκεκριμένο ωράριο.

Εν πάση περιπτώσει για το άτυχο συμβάν λυπήθηκα αφάνταστα και ως παράγοντας του αθλητισμού θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν παρόμοιες περιπτώσεις».

Πράγματι, τα ωράρια προπονήσεων άλλαξαν άμεσα. Όμως, στην αρχή εκείνης της σεζόν ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Ζίγκφριντ Μέλτσικ είχε εισηγηθεί με έντονο τρόπο να βρεθεί λύση, όταν ένας δίσκος είχε βρει πάνω σ’ ένα δοκάρι. Δεν είχε φτάσει αυτό, έπρεπε να κινδυνεύσει με θάνατο ένας 18χρονος για να προβλεφθούν μέτρα…

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!