Η απόκτηση του Αναστόπουλου από τον Πανιώνιο και… bonus μία σπάνια συνέντευξη

Θανάσης και Δημήτρης Σαραβάκος, Θωμάς Μαύρος, Στάθης Χάιτας, Γιώργος Δέδες… Μερικοί από τους θρύλους του ελληνικού ποδοσφαίρου που «ψήθηκαν» ή δοξάστηκαν στον Πανιώνιο.

Εν προκειμένω, το Sport-Retro.gr επικεντρώνεται στον Νίκο Αναστόπουλο, τον μετέπειτα σούπερ σταρ του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας.

Πριν από ακριβώς 42 χρόνια, ήτοι στις 13 Ιουλίου 1976, ο Πανιώνιος ενέταξε στο δυναμικό του τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με 29 γκολ σε 74 συμμετοχές.

Αρχικά, ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης είχε διεκδικήσει μέχρι τέλους τον 20χρονο Θέμη Βάγγη του ΠΑΟ Ρουφ, ώσπου μπήκε στο κόλπο ο Παναθηναϊκός και το story δεν είχε χάπι εντ.

Ως εκ τούτου, ο Πανιώνιος στράφηκε στον 18χρονο Νίκο Αναστόπουλο, μέχρι τότε άσο του γειτονικού Α.Ο. Δάφνης με πολύ καλές συστάσεις να τον συνοδεύουν.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» από το ρεπορτάζ του αείμνηστου δημοσιογράφου Λαζάρου Πατσουράκου: «Εν πάση περιπτώσει μόλις έχασε ο Πανιώνιος τον Βάγγη στράφηκε αμέσως προς την κατεύθυνση του άλλου ερασιτέχνη που είχε σαν στόχο του. Αυτός είναι ο νεαρός Αναστόπουλος του Α.Ο. Δάφνης. Παίκτης επιθετικός που διακρίθηκε, κλείστηκε την Τρίτη αργά το βράδυ.

Η μεταγραφή του παίκτη θα έκλεινε από την περασμένη Δευτέρα, αφού ο ποδοσφαιριστής πήγε στα γραφεία του Πανιωνίου και συζήτηση με τον κ. Ερμείδη. Τελικά, μεσολάβησε κάποιος τρίτος, παλαιός παίκτης του Πανιωνίου και παραλίγο να ναυαγήσει η μεταγραφή. Ευτυχώς, όμως, που εγκαίρως έμαθαν οι άνθρωποι του Πανιωνίου τι συνέβη και ενέργησαν ανάλογα.

Αποτέλεσμα να κερδίσουν τον ποδοσφαιριστή την Τρίτη το βράδυ. Ο πρόεδρος του Πανιωνίου μαζί με άλλα άτομα της Επιτροπής Μεταγραφών βρέθηκαν στα γραφεία του Α.Ο. Δάφνης και μετά από τη διευθέτηση διαφόρων λεπτομερειών γύρω από το οικονομικό θέμα με τη διοίκηση του προαναφερθέντος συλλόγου, ο Αναστόπουλος υπέγραψε δελτίο στον Πανιώνιο.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του νεοσμυρνιώτικου συλλόγου λένε ότι ο παίκτης αποκτήθηκε με το μισό ποσό. Ανέλαβε δε ο Πανιώνιος να δώσει στον Α.Ο. Δάφνης 4 παίκτες από τους διαθέσιμους ερασιτέχνες.

Έτσι, λοιπόν, χάθηκε ένας ποδοσφαιριστής και αποκτήθηκε αμέσως ένας άλλος που τον κυνηγούσαν κι άλλοι σύλλογοι της Α’ Εθνικής. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Βάγγης για να αποκτηθεί χρειαζόταν το ποσό του 1.000.000 δραχμών και 4 ποδοσφαιριστές.

Για τον νεαρό Αναστόπουλο λέγονται πολλά καλά λόγια. Παίζει δε όλες τις θέσεις στην επίθεση και έχει μια αξιόλογη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ο ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Δάφνης, που από την Τρίτη ανήκει στον Πανιώνιο, είχε δοκιμαστεί υπό του κ. Μάρκοβιτς και είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Μάλιστα, ο τεχνικός του Πανιωνίου, όταν ρωτήθηκε για τον Αναστόπουλο, είχε δώσει τη συγκατάθεσή του.

Έτσι έγιναν όλες οι δέουσες ενέργειες από την πλευρά των Νεοσμυρνιωτών για την απόκτησή του και έκλεισε αίσια η υπόθεση. Μετά, λοιπόν, από την απόκτηση του Πορτογάλου Νόνι Λίμα, ήρθε και ο Αναστόπουλος. Μέχρι στιγμής, ως εκ τούτου, οι «κυανέρυθροι» έχουν πάρει 2 παίκτες».

BONUS: Μία συνέντευξη του Νίκου Αναστόπουλου στον επίσης αείμνηστο δημοσιογράφο Γιώργο Βενετούλια που κυκλοφόρησε στις 3 Απριλίου 1980.

Λίγους μήνες πριν από το τεράστιο άλμα της καριέρας του με τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό, ο τρανός επιθετικός αναφέρθηκε στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής του.

Ιδού:


 

Διαβάστε ακόμη:

Δημήτρης Σαραβάκος ετών 56: H μεταγραφή που άλλαξε την Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Σπάνιο ντοκουμέντο: Πανιώνιος θρίαμβος του 1949

Τα αφιερώματα του Sport-Retro.gr στον Πανιώνιο

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!