Ο Κωνσταντίνος Μπουζάκης έγινε πρόεδρος του Ολυμπιακού το 1968 και σκοτώθηκε μετά από ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
Η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής για τη σεζόν 1969-70 επεφύλασσε ντέρμπι με το καλημέρα, καθώς στις 23 Σεπτεμβρίου 1969 ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.
Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα με μία μεγάλη νίκη (2-1), αλλά τα ξημερώματα της επόμενης μέρας τα χαμόγελα «πάγωσαν» στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του προέδρου της ομάδας Κωνσταντίνου Μπουζάκη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο κατά την επιστροφή από τη Θεσσαλονίκη.
Ο Κωνσταντίνος Μπουζάκης, επί 15 συναπτά έτη διευθυντής της ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, ανέλαβε την προεδρία του Ολυμπιακού το 1968, στη θέση της εμβληματικής μορφής του Γιώργου Ανδριανόπουλου, ο οποίος διετέλεσε στο συγκεκριμένο πόστο για 13 χρόνια (1954-1967).
Οι καλές σχέσεις του με το καθεστώς των συνταγματαρχών είχαν παίξει σημαντικό ρόλο στον διορισμό του σε αυτήν τη θέση και, μάλιστα, υπήρξε ο κύριος συνομιλητής με το κράτος στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποκτήσει δικό του γήπεδο.
Τα ξημερώματα της 24ης Σεπτεμβρίου 1969 και συγκεκριμένα στις 05:30 η Mercedes στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με φορτηγό λίγο έξω από την Κατερίνη και συγκεκριμένα στο 96ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, προκαλώντας τον θάνατο τόσο του ιδίου όσο και του 49χρονου οδηγού του αυτοκινήτου Αντώνη Φοργιέρη.
Ο αείμνηστος πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσει το «παρών» στον αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ και στις 04:30 τα ξημερώματα ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ»: «Στο 96ο χιλιόμετρο ένα πελώριο φορτηγό με οδηγό τον Γ. Κοντοχρήστο, ετών 28, άλλαξε ξαφνικά πορεία, πέρασε τη διαχωριστική γραμμή, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε με τρομακτική ορμή επί της Mercedes, την οποία συνέτριψε μαζί με τους δύο επιβάτες κάτω από τον τεράστιο όγκο του».
Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ τονίζεται ότι: «Τα ίχνη επί της ασφάλτου δείχνουν καθαρά ο άτυχος οδηγός της Mercedes αντιληφθείς τον επερχόμενο κίνδυνο κατέβαλε απεγνωσμένη προσπάθεια για να τον αποφύγει, φρενάροντας απελπισμένα. Ήταν ένα φρενάρισμα 35 μέτρων! Δυστυχώς, ο οδηγός του φορτηγού, κοιμώμενος προφανώς αφυπνίστηκε μετά τη σύγκρουση».
Τα παραμορφωμένα πτώματα των δύο άτυχων ανδρών απεγκλωβίστηκαν μετά από ώρες από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο, ενώ οι μαρτυρίες των αστυνομικών από την Τροχαία Κατερίνης, θέλουν τον Γιώργο Κοντοχρήστο, που οδηγούσε το φορτηγό, να προσπαθεί να αυτοκτονήσει μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί και τους αστυνομικούς να τον αποτρέπουν.
Ένας από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο μόλις έμαθε τα άσχημα νέα ήταν ο κ. Παράσχος, γιατρός της ομάδας του Πιερικού εκείνη την περίοδο, ο οποίος ήταν και αυτός που πιστοποίησε τον θάνατο του Μπουζάκη και εν συνεχεία ειδοποίησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.
Ο κ. Παράσχος είχε εφημερία στο Κρατικό Νοσοκομείο της Κατερίνης εκείνη την ημέρα, όταν ειδοποιήθηκε για το δυστύχημα.: «Ήταν 05:50 και με καλούσαν επειγόντως να σπεύσω στον τόπο ενός αυτοκινητιστικού δυστυχήματος.
Νόμιζα ότι θα ήταν μία συνηθισμένη περίπτωση, αλλά το θέαμα που αντίκρισα όταν έφτασα ήταν συγκλονιστικό. Ήταν και οι δύο βαριά τραυματισμένοι στον θώρακα και διέκρινα και εσωτερική αιμορραγία.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα αναγνωρίσει τον Μπουζάκη. Όταν όμως πρόσεξα καλύτερα δεν μπορούσα να μην φωνάξω από έκπληξη. ‘Για όνομα του Θεού βρε παιδιά, αυτός είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού’, είπα και πράγματι αμέσως βρήκαμε την ταυτότητά του και διαπιστώθηκε ότι ο συνεπιβάτης ήταν ο Κωνσταντίνος Μπουζάκης», δήλωσε αργότερα στην «Αθλητική Ηχώ» ο κ. Παράσχος.
Στη συνέχεια, ο γιατρός του Πιερικού προσέθεσε: «Γύρισα στο νοσοκομείο και πήρα τηλέφωνο στη λέσχη του Ολυμπιακού, όπου μετέφερα τα νέα στον κ. Χρυσοχόου».
Ο γενικός γραμματέας του πειραϊκού συλλόγου, από την πλευρά του, νόμιζε αρχικά ότι ήταν κάποιο κακόγουστο αστείο, αλλά εν συνεχεία πείστηκε για την τραγική αλήθεια, ενώ η σορός του Κωνσταντίνου Μπουζάκη μεταφερόταν στην Αθήνα με ένα φορτηγό της ΔΕΗ.
Τα νέα σκόρπισαν θλίψη στον φίλαθλο κόσμο της εποχής, στον Τύπο, αλλά και στους παράγοντες όλων των ομάδων, οι οποίες έστειλαν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στον Ολυμπιακό.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια μέσω του αντιπροέδρου της Στυλιανού Παττακού, ο οποίος απέστειλε τηλεγράφημα μέσω του οποίου δήλωνε βαθύτατα θλιμμένος.
Ο ΓΓΑ Κωνσταντίνος Ασλανίδης δήλωσε βαθύτατα συντετριμμένος που χάθηκε ένας εξαίρετος φίλαθλος και όντας πανίσχυρος προχώρησε και σε μία κίνηση που σε άλλες εποχές θα σήκωνε αντιδράσεις.
Στις 24 Σεπτεμβρίου ήταν προγραμματισμένος ο τελικός του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης μεταξύ Ολυμπιακού και Εθνικού, τότε κυρίαρχης δύναμης του αθλήματος.
Με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μπουζάκη να προκαλεί φυσιολογικά, εκτός από πένθος, αναταράξεις στα διοικητικά των «ερυθρολεύκων», ο Ασλανίδης δεν ρίσκαρε να αφήσει το παιχνίδι να διεξαχθεί, καθώς σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού υπήρχε η πιθανότητα οργισμένης αντίδρασης των φιλάθλων του.
Η επιλογή της αναβολής δεν υπήρχε, καθώς στις 26 Σεπτεμβρίου άρχιζαν τα ματς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και ο τελικός είχε ήδη καθυστερήσει λόγω αγώνων μπαράζ μεταξύ Εθνικού και Παναθηναϊκού.
Η εντολή Ασλανίδη στην Κολυμβητική Ομοσπονδία ήταν «πρωταθλητές και οι δύο», ενώ στην ερώτηση «ποιος θα παίξει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών;» η απάντηση ήταν «κάντε κλήρωση». Το χαρτάκι έδειξε Ολυμπιακός, οπότε για την κυβέρνηση, τέλος καλό όλα καλά.
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μπουζάκη πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 1969, με παρόντα τον Κωνσταντίνο Ασλανίδη και τον Ιωάννη Λαδά του υπουργείου Εσωτερικών.
Στην τελετή βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού κ. Ρουσσάκος, αλλά και διοικητικά στελέχη της ΑΕΚ και άλλων ομάδων.
Την ίδια στιγμή η σημαία του Ολυμπιακού κυμάτιζε μεσίστια στα γραφεία του συλλόγου εις ένδειξη πένθους.
Το φέρετρο του άτυχου προέδρου, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, κουβάλησαν οι ποδοσφαιριστές Κώστας Πολυχρονίου, Χρήστος Ζαντέρογλου, Ορέστης Παυλίδης και Γρηγόρης Αγανιάν, αλλά και ο προπονητής Στέφαν Μπόμπεκ.
Ο αρχηγός Γιώργος Σιδέρης δήλωσε: «Ήταν υπέροχος πρόεδρος, πραγματικός πατέρας μας. Το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».