Στο πλευρό του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Το κοινωνικό της πρόσωπο επιδεικνύει για 7η διαδοχική σεζόν η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Euroleague Οne Team.

Η διετής αυτή συνεργασία αφορά τη στήριξη των «ερυθρολεύκων» με το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Αναλυτικά: «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συνεχίζει για 7η χρονιά το πρόγραμμα της Euroleague Οne Team με νέα συνεργασία για τα επόμενα δύο έτη με το ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “Ορίζοντες”.

Το πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε με μια πρώτη επίσημη προπόνηση στο σχολείο, όπου η νέα ομάδα αποτελείται από παιδιά (και ενήλικες) ηλικίας 14ων ετών και άνω με σύνδρομο down, αυτισμό και νοητική στέρηση.

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από τις παιγνιώδεις μορφές άσκησης και προπόνησης όλοι οι συμμετέχοντες να ενταχθούν πιο εύκολα στο κοινωνικό σύνολο, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στο περιβάλλον τους και να νιώθουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Στην πρώτη αυτή επίσκεψη έγινε η γνωριμία με τους συμμετέχοντες μέσα από μια σειρά ασκήσεων όπου εντοπίσαμε τις ειδικές ανάγκες τους και οι ίδιοι πήραν μια πρώτη εικόνα για τους στόχους και την έννοια του να ανήκεις σε μια ομάδα ‘’ONE TEAM’’.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό του προγράμματος έχουν αναλάβει η Πέννη Γιοβάνοβιτς και ο Νίκος Καμπούρης».

Λίγες ημέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προπόνηση, ενώ η συνεργασία αναμένεται να κορυφωθεί τον Δεκέμβριο με αποκορύφωμα την παρουσία των παιδιών στην αναμέτρηση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 20 του μήνα.

Αναλυτικά το νέο δελτίο Τύπου: «Η δεύτερη προπόνηση One Team για φέτος πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “Ορίζοντες” έχοντας οι μαθητές την ευκαιρία να προπονηθούν με στόχο τη σταδιακή βελτίωσή τους στις κινητικές δεξιότητες μέσα από το αγαπημένο τους άθλημα.

Σύμφωνα με το επίπεδο και τη φυσική τους κατάσταση ακολουθείται το κατάλληλο ασκησιολόγιο με συγκεκριμένο θέμα και στόχο ανά προπόνηση ώστε να είναι ξεκάθαρη η πρόοδός τους, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται συγκεκριμένες δοκιμασίες ως μορφή αξιολόγησης και προόδου πάντα υπό μορφή παιχνιδιού.

Στο τέλος της προπόνησης παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν με τους προπονητές τους διάφορα θέματα που βοηθούν στην καλύτερη κοινωνικοποίησή τους και οτιδήποτε τους ευχαριστεί ή τους προβληματίζει».

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!