Ο Νίκος Γερολυμάτος «έφυγε» πολύ νωρίς με τον πατέρα του

Τρίτη 24 Αυγούστου 1976. O 46χρονος Κώστας Γερολυμάτος, ο 21χρονος γιος του Νίκος και άλλοι συγγενείς επιστρέφουν από την Πάτρα προς την Αθήνα. Είχε προηγηθεί η μετακομιδή των οστών της συζύγου και μάνας στην Κεφαλονιά. Ο Πανιώνιος τους κάνει να ξεχνούν για λίγο την πίκρα τους.

Ο νεαρός, ένα ευγενικό και πρόσχαρο παιδί με μουστακάκι και πλούσια κατσαρά μαλλιά, είναι τερματοφύλακας του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, ενώ ο πατέρας του μέλος επί σειρά ετών. Κατοικούν στην οδό Καλλιδρομίου 92 στα Εξάρχεια.

Ο Νίκος έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Λίγο διάστημα απομένει για την αποφοίτηση από τη Φυσιοθεραπευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, όπως κάθε αγόρι της ηλικίας του, ονειρεύεται κάποια στιγμή να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της ομάδας που αγωνίζεται. Το παρατσούκλι του είναι «αράχνη» και φορά πάντα μαύρη εμφάνιση.

«Ναι κ. Μάρκοβιτς, λέγεται Νίκος Γερολυμάτος, αυτό φαίνεται από μια ασημένια ταυτότητα που είχε», λέει ένας γιατρός από το Νοσοκομείο Αιγίου, ονόματι Παπαδάτος, στον προπονητή των «κυανέρυθρων», προτού περιγράψει την εξωτερική του εμφάνιση.

Πατέρας και γιος έχουν μόλις χάσει τη ζωή τους. Ο Πανιώνιος και η Νέα Σμύρνη βυθίζονται στο πένθος. Μία οικογένεια ξεκληρίζεται μέσα σε λίγα χρόνια. Πόσοι και πόσοι άνθρωποι χάνονται τόσο άδικα στην άσφαλτο όλες αυτές τις δεκαετίες.

Η προπόνηση ματαιώνεται και όλοι οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου αποχωρούν δακρυσμένοι από το γήπεδο, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους είχε βρει.

Το φιλικό ματς με τον Ορφέα Αιγάλεω στη Νέα Σμύρνη αναβάλλεται κατά μία ημέρα, προκειμένου άπαντες να αφοσιωθούν στο ύστατο «αντίο» των δύο μελών της ομάδας.

Ο Πανιώνιος δεν κοιμάται εκείνο το βράδυ. Το Δ.Σ. συνέρχεται εκτάκτως και αποφασίζεται να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν, να φέρουν μαύρα περιβραχιόνια οι ποδοσφαιριστές στα πρώτα τρία παιχνίδια, να κατατεθεί στεφάνι, να δώσουν το «παρών» άπαντες στην κηδεία κι αυτή να γίνει με δαπάνη του συλλόγου.

Την επόμενη μέρα, στις 17:30, το νεκροταφείο του Ζωγράφου γεμίζει από πρώην και νυν ανθρώπους των «κυανέρυθρων», φίλους, συμφοιτητές, συμπαίκτες, αντιπάλους… Περισσότερα από 300 άτομα.

Πολλά τηλεγραφήματα αποστέλλονται στον σύλλογο. Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο Εθνικός Πειραιώς, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΓΓΑ, είναι μεταξύ εκείνων που θέλουν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στον νεοσμυρνιώτικο οργανισμό.

Είναι πολύ κρίμα που υπάρχουν μηδαμινές αναφορές για τον Κώστα και τον Νίκο Γερολυμάτο στο διαδίκτυο…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πανιώνιος: Όλα τα αφιερώματα στο Sport-Retro.gr

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!