1908: Κυκλοφορεί ο 2ος τόμος της ιστορίας του Παναθηναϊκού

Το 1908 συνεχίζεται με την κυκλοφορία του δευτέρου τόμου.

Πρόκειται για ένα καλογραμμένο και καθ’ όλα αξιόπιστο graphic novel, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Ιδού το δελτίο Τύπου: «Αναμονή… τέλος! Το graphic novel «Πράσινη Επανάσταση» φτάνει στα χέρια σας και είναι αποκαλυπτικό, ιντριγκαδόρικο και… άκρως παναθηναϊκό!

Πρόκειται για τον 2ο τόμο της σειράς κόμικ «1908», που κυκλοφορεί από την Εκδοτική Belle Époque.

Ο 1ος τόμος («Η γέννηση μίας ιδέας») ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των δημιουργών του, αφού εξαντλήθηκε και επανεκτυπώθηκε στον χρόνο-ρεκόρ των δύο εβδομάδων έπειτα από την κυκλοφορία του.

Στις σελίδες του επιχειρήθηκε μία πρώτη γνωριμία με τους πρωταγωνιστές που θα απασχολήσουν τους επόμενους τόμους, δηλαδή τον Γιώργο Καλαφάτη και τους συνοδοιπόρους του στα πρώτα βήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το «Πράσινη Επανάσταση» διεισδύει ακόμα βαθύτερα στις προσωπικότητές τους, καθώς και στα γεγονότα που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα τους.

Ο εικονογράφος Πέτρος Μπάλτας σχεδιάζει και ζωγραφίζει τις παρθενικές ποδοσφαιρικές διαμάχες ανάμεσα στους Αθηναίους και τους Πειραιώτες φιλάθλους, αλλά συνάμα, σκιτσάρει τον αμοιβαίο σεβασμό και την άμιλλα που επικρατούσε ακόμα και μεταξύ των μεγαλύτερων αντιπάλων.

Την ιστορία έγραψε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ανδρέας Οικονόμου, στηριζόμενος σε ανέκδοτα ντοκουμέντα, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στις σελίδες του «1908».

Οι αποκαλύψεις είναι πολλές και ενδιαφέρουσες: πότε οι ιδρυτές του Ολυμπιακού φόρεσαν την πράσινη φανέλα, ποια η σχέση του Γιώργου Καλαφάτη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ποιο ήταν το «άγνωστο» ελληνικό ποδόσφαιρο του 1892-1905…

Η «Πράσινη Επανάσταση» είναι διαθέσιμη στο vivliapao.gr, στο καφέ του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (θύρα 7Α) και σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 15:00, οι δημιουργοί του «1908» φιλοξενούνται στο Comicdom CON Athens 2019, σε μία ομιλία για το κόμικ του Παναθηναϊκού.

Σας περιμένουμε στο Seminar Room της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα)».

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!