Α’ Εθνική: Οι αρχι-γκολτζήδες των «μικρών»

Η «Κάθε Κυριακή» για ακόμα μία Κυριακή, όγδοη συνολικά, πιστή στο ραντεβού της με το Sport-Retro.gr, αυτή τη φορά με ένα αφιέρωμα γεμάτο γκολ.

Το μικροσκόπιο μπαίνει σε ποδοσφαιριστές που ενώ δεν αγωνίζονταν σε «μεγάλους» της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης (έστω για μισή σεζόν), κατάφεραν να αναδειχθούν πρώτοι σκόρερ της σεζόν!

Ο Πανιώνιος έχει την τιμητική του και πώς να μη γινόταν από τη στιγμή που έχει γαλουχήσει θρύλους όπως ο Κώστας Νεστορίδης, ο Θωμάς Μαύρος (παρών και σε αυτό το αφιέρωμα), ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Δημήτρης Σαραβάκος.

Ιδού οι γκολτζήδες των «μικρών»:

Θανάσης Ιντζόγλου: 24 γκολ (1967-68, Πανιώνιος) / 22 γκολ (1976-77, Εθνικός Πειραιώς)

Άρχισε το ποδόσφαιρο από την ομάδα της γειτονιάς του, τη Χαλκηδόνα, και πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στον Πανιώνιο, χωρίς να αγωνιστεί σε κάποιον από τους «μεγάλους», παρά τις εξαιρετικές επιθετικές του επιδόσεις.

Το 1962, σε ηλικία 17 ετών, εντάχθηκε στους «κυανέρυθρους» και έξι χρόνια αργότερα έγινε ο πρώτος παίκτης τους που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ από καταβολής Α’ Εθνικής (1959-60).

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Ιντζόγλου βρήκε δίχτυα 24 φορές, αφήνοντας πίσω του δύο θρύλους: τον Γιώργο Σιδέρη του Ολυμπιακού με 23 γκολ και τον Μίμη Παπαϊωάννου της ΑΕΚ με 19.

Τη σεζόν 1976-77 επανέλαβε το ατομικό του επίτευγμα, αφού σημείωσε 22 τέρματα με τη φανέλα του Εθνικού και μοιράστηκε την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο του ΟΦΗ.

Ο Θανάσης Ιντζόγλου κατέγραψε 125 γκολ στην πρώτη κατηγορία, εκ των οποίων τα 25 με κεφαλιά, ενώ αποδείχθηκε και εξαιρετικά εύστοχος από την άσπρη βούλα, καθώς από το 1968 έως το 1977 μέτρησε 22 συνεχόμενες επιτυχημένες εκτελέσεις και συνολικά 25 στις 31.

Ο Νικαιώτης επιθετικός αποσύρθηκε από τη δράση το 1979 αγωνιζόμενος στη Β’ Εθνική με την Κόρινθο, κι ενώ είχε προηγηθεί μια 14ετία στον Πανιώνιο και μια διετία στον Εθνικό.

Στις 25 Ιουλίου 2020, ο τέσσερις φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα και Βαλκανιονίκης με την Ελπίδων (και με τους «κυανέρυθρους» εν έτει 1971), «έφυγε» από τη ζωή λίγες εβδομάδες προτού κλείσει τα 75 του χρόνια.

 

Γιώργος Δέδες (1970-71, Πανιώνιος)

Ο Γιώργος Δέδες είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους άσους στην ιστορία του Πανιωνίου, αποτελώντας πρωταγωνιστή σε κάποιες από τις πιο ένδοξες σελίδες του (τελικός Κυπέλλου 1967, 2η θέση στην Α’ Εθνική τη σεζόν 1970-71, κατάκτηση Βαλκανικού Κυπέλλου την ίδια χρονιά και πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Κύπελλο UEFA το 1971-72).

Συνολικά, σε 14 περιόδους στον Πανιώνιο (1961-74, 1977-78), σημείωσε 152 γκολ σε 365 εμφανίσεις, ενώ κατέχει ακόμα το ρεκόρ του παίκτη που κατέγραψε το γρηγορότερο χατ-τρικ στην πρώτη κατηγορία.

Συγκεκριμένα, σε αγώνα Πανιώνιος-Παναιγιάλειος στις 28 Μαρτίου 1965, ο Γιώργος Δέδες εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ από 4-1 σε 7-1, σε διάστημα δύο λεπτών (88’-90’).

Επίσης, έχει καταγράψει την αξιοσημείωτη επίδοση να βρει δίχτυα πέντε φορές σε ένα ματς, για την ακρίβεια στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός Λευκωσίας 8-0 της 22ας Οκτωβρίου 1969.

Τη σεζόν 1970-71, όταν ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης βρέθηκε στη 2η θέση, δηλαδή την υψηλότερη της ιστορίας του, ο Γιώργος Δέδες αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 28 γκολ.

Η επίδοσή του αυτή του χάρισε το «Χάλκινο Παπούτσι», καθώς «βγήκε» τρίτος σκόρερ της σεζόν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, πίσω μόνο από τον Γιόσιπ Σκόμπλαρ της Μαρσέιγ (39 γκολ) και τον Σαλίφ Κεϊτά της Σεντ Ετιέν (33 γκολ).

Δεν κατάφερε να παραστεί στο τιμητικό γκαλά του «France Football» στο Παρίσι, αφού την ημέρα της βράβευσης αγωνιζόταν στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως έστειλε ως αντιπρόσωπο τη σύζυγό του Καίτη.

Το καλοκαίρι του 1974 ο Γιώργος Δέδες αποκτήθηκε από την ΑΕΚ του «φρέσκου» στην προεδρία Λουκά Μπάρλου, έναντι του πολύ μεγάλου για την εποχή ποσού των 500.000 δραχμών.

Τη σεζόν 1975-76, ως ποδοσφαιριστής της «Ένωσης», αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, σημειώνοντας 16 γκολ.

 

Ρομπέρτο Καλκαντέρα 20 γκολ (1974-75, Εθνικός Πειραιώς)

Τον Ιούλιο του 1974 ο Εθνικός απέκτησε τον Ουρουγουανό επιθετικό Ουάσινγκτον Ρομπέρτο Καλκαντέρα (σ.σ. κανονικά ονομάζεται Καλκατέρα) από τη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο.

Ο 24χρονος, τότε, επιθετικός δε φανταζόταν τι αντίκτυπο θα είχε η παρουσία του, όχι μόνο στην ομάδα του Πειραιά αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ρομπέρτο Καλκαντέρα ολοκλήρωσε τη σεζόν με 20 γκολ, μοιράστηκε την κορυφή με τον Αντώνη Αντωνιάδη του Παναθηναϊκού και έγινε ο πρώτος ξένος άσος που κατέγραψε τέτοια διάκριση.

Παράλληλα, ο Εθνικός τερμάτισε 4ος, ήτοι σημείωσε την κορυφαία επίδοση της ιστορίας του, ενώ οι φίλαθλοι της ομάδας φώναζαν την περίφημη ιαχή «Αέρα-Αέρα, Ρομπέρτο Καλκαντέρα».

Δυστυχώς για εκείνον, τους «κυανόλευκους» αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός το 1976 τον εμπόδισε να πετύχει όσα πραγματικά μπορούσε.

Τις επόμενες τέσσερις περιόδους αγωνίστηκε συνολικά σε μόλις 12 αναμετρήσεις πρωταθλήματος και σημείωσε μόλις ένα γκολ, στις 12 Ιουνίου 1977 κόντρα στον Απόλλωνα.

Συνεπώς, το 1980 ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία του Εθνικού στην Α’ Εθνική (ένα γκολ παραπάνω από τον Ντανιέλ Μπατίστα που στην πορεία πήρε ελληνική υπηκοότητα) κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Να σημειωθεί ότι τη σεζόν 1979-80 συνυπήρξε στην ομάδα του Πειραιά με τον αδερφό του Κάρλος, ο οποίος δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να πείσει για την αξία του.

 

Δημήτρης Παπαδόπουλος 22 γκολ (1976-77, ΟΦΗ)

Σε ηλικία μόλις 14 ετών, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στα γήπεδα της Β’ Εθνικής με τη φανέλα του Εργοτέλη, στις ακαδημίες του οποίου βρισκόταν από μικρό παιδί.

Το 1967, όμως, μετακινήθηκε μαζί με άλλους τέσσερις συμπαίκτες του στον ΟΦΗ, έπειτα από τον αναγκαστικό νόμο που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς.

Μέχρι το 1980, όταν και πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου, αγωνίστηκε με τη φανέλα της κορυφαίας κρητικής ομάδας, διατελώντας μάλιστα και αρχηγός.

Το 1977 σημείωσε 22 γκολ και μοιράστηκε την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Θανάση Ιντζόγλου, ο οποίος, όπως διαβάσατε παραπάνω, τότε αγωνιζόταν στον Εθνικό.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, εκτός από το γεγονός ότι εκείνη την χρονιά ξεπέρασε επιθετικούς όπως ο Όσκαρ Αλβαρέζ, o Αντώνης Αντωνιάδης, ο Θωμάς Μαύρος ή ο Μάικ Γαλάκος, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής επαρχιακής ομάδας που πέτυχε τέτοια διάκριση.

Το 1981 επέστρεψε στην Κρήτη για λογαριασμό του Ηροδότου κι έκλεισε την καριέρα του μετά από δύο χρόνια, ωστόσο συνέχισε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.

Αρχικά, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη, ενώ στη συνέχεια (1985-1997), συνεργάστηκε με τον Ευγένιο Γκέραρντ, αναλαμβάνοντας τις ακαδημίες του ΟΦΗ.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, εκ των σημαντικότερων άσων που ανέδειξε το κρητικό ποδόσφαιρο, απεβίωσε στις 31 Ιανουαρίου 2020, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

 

Ίμρε Μπόντα 20 γκολ (1988-89, Ολυμπιακός Βόλου)

Το καλοκαίρι του 1988 ο Ολυμπιακός Βόλου πραγματοποίησε ένα μεταγραφικό «μπαμ», καθώς έφερε στην Ελλάδα σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία (27 ετών), τον εν ενεργεία διεθνή Ούγγρο επιθετικό (8 εμφανίσεις-3 γκολ) Ίμρε Μπόντα, για τον οποίον είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Είχε διανύσει μια αξιοσημείωτη οκταετία στα γήπεδα της πατρίδας του με την ΜΤΚ Βουδαπέστης (176 συμμετοχές-56 γκολ) και τη Βάσας (14 συμμετοχές-2 γκολ).

Στην παρθενική του χρονιά στην Α’ Εθνική, ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού Βόλου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 20 τέρματα, ξεπερνώντας τον διάσημο συμπατριώτη του και ατραξιόν του πρωταθλήματος Λάγιος Ντέταρι, ο οποίος φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Χάρη στα γκολ του Ίμρε Μπόντα (ξεχώρισε το χατ-τρικ απέναντι στον ΠΑΟΚ που συνέβαλε τα μέγιστα για το θριαμβευτικό 4-1), οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να παραμείνουν άνετα στην κατηγορία.

Την επόμενη χρονιά ο Ούγγρος συνέχισε ακάθεκτος να σκοράρει, ξεκινώντας με το πόδι στο γκάζι (χατ-τρικ στη νίκη με 4-3 επί του Ηρακλή), ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε περισσότερα από 15 ματς.

Επομένως, τα 10 γκολ που σημείωσε δε στάθηκαν αρκετά προκειμένου ο Ολυμπιακός Βόλου να διατηρηθεί στα μεγάλα σαλόνια και μερικούς μήνες αργότερα αποχώρησε.

Ο Ούγγρος επιθετικός συνέχισε την εν Ελλάδι καριέρα του στον ΟΦΗ χωρίς να διακριθεί και τη σεζόν 1992-93 επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι παρέμεναν στη Β’ Εθνική.

Το 1993 ο Ίμρε Μπόντα επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου με τη φανέλα της Βασούτας Βουδαπέστης κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 32 ετών.

 

Θωμάς Μαύρος 22 γκολ (1989-90)

Το 1986-87 ήταν μία πολύ δύσκολη αγωνιστική περίοδος για τον Θωμά Μαύρο, τον αρχισκόρερ της ΑΕΚ και της Α’ Εθνικής, ο οποίος είχε σκοράρει ήδη 174 γκολ στα 33 του χρόνια.

Πέρα από τον θάνατο του αγαπημένου πατέρα του, στο αγωνιστικό σκέλος παραγκωνίστηκε έπειτα από εντολή του τότε προπονητή της ομάδας Νίκου Αλέφαντου και του προέδρου Ανδρέα Ζαφειρόπουλου.

Παρά τον άσχημο τρόπο που αποχώρησε από την ΑΕΚ, ο Θωμάς Μαύρος δεν το έβαλε κάτω και σε ηλικία 33 ετών γύρισε σε γνώριμα μέρη – συγκεκριμένα στον Πανιώνιο που τον είχε αναδείξει.

Στη Νέα Σμύρνη αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις ο μέγας αυτός γκολτζής του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού εκείνη την εποχή οι «κυανέρυθροι» βρέθηκαν πολλές σεζόν κοντά στον υποβιβασμό.

Σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, για πρώτη φορά στην καριέρα του χρειάστηκε να δημιουργεί μόνος του καταστάσεις για γκολ, τόσο για εκείνον όσο και για τους συμπαίκτες του.

Η τετραετία του εκεί ήταν πολύ παραγωγική, με 51 γκολ σε 89 αγώνες, κορυφαία του σεζόν όμως ήταν εκείνη του 1989-90, όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 22 γκολ σε ηλικία 36 ετών, αποδεικνύοντας έτσι στους επικριτές του πως είχε πολλά να προσφέρει.

Μάλιστα, αν δεν τραυματιζόταν σε ένα φιλικό ματς προς τιμήν του Χουάν Ραμόν Ρότσα, πιθανότατα θα συνέχιζε τη θρυλική του πορεία στα ελληνικά γήπεδα.

 

Δημήτρης Ναλιτζής 24 γκολ (1999-00, Πανιώνιος / ΠΑΟΚ)

Ο Δημήτρης Ναλιτζής άρχισε την καριέρα του ως μεγάλο ταλέντο στον Πανιώνιο και, πράγματι, δεν άργησε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της ανδρικής ομάδας.

Στα 22 του χρόνια, συγκεκριμένα τη σεζόν 1997-98, έβαλε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, καθώς ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του τελικού Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τη σεζόν 1999-00 πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό πρώτο εξάμηνο με τη φανέλα του Πανιωνίου, αφού σημείωσε 13 γκολ σε 16 εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων και ένα χατ-τρικ στο 3-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Δημήτρης Ναλιτζής απέδειξε περίτρανα την εξαιρετική κατάσταση που βρισκόταν εκείνη τη χρονιά, με το γεγονός ότι σκόραρε τουλάχιστον ένα γκολ σε επτά συνεχόμενα ματς των «κυανέρυθρων».

Τον Ιανουάριο του 2000 πήρε μεταγραφή στον φιλόδοξο ΠΑΟΚ του Γιώργου Μπατατούδη, όπου συνέχισε ακάθεκτος να σκοράρει (άλλα 11 γκολ σε 16 συμμετοχές), με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ήταν η μοναδική χρονιά που ο Δημήτρης Ναλιτζής παρουσίασε τέτοιες επιδόσεις στην παραγωγικότητα, καθώς σε όλη την υπόλοιπη καριέρα του έκανε διαφορετική… δουλειά.

Εντός συνόρων αλλά και στο σύντομο πέρασμά του από το εξωτερικό (Περούτζια, Σπόρτινγκ Λισαβόνας) ήταν ένας σέντερ φορ με καλή τεχνική για το ύψος του, ο οποίος κυρίως άνοιγε χώρους για τους πιο εκρηκτικούς επιθετικούς που τον πλαισίωναν, όπως για παράδειγμα τον Ντέμη Νικολαΐδη στην ΑΕΚ.

 

Φάνης Γκέκας 18 γκολ (2004-05, Καλλιθέα / Παναθηναϊκός)

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες «μπόμπερ» έφτασε στην ύψιστη διάκριση για έναν επιθετικό των ελληνικών γηπέδων στο τέλος της σεζόν 2004-05.

Ο Φάνης Γκέκας σκόραρε ακατάπαυστα στο πρώτο εξάμηνο με τη φανέλα της Καλλιθέας (10 γκολ), «ματώνοντας» μεταξύ άλλων τρεις φορές την εστία του Ολυμπιακού σε δύο αναμετρήσεις.

Οι μεγάλες ομάδες δεν έμειναν ασυγκίνητες από τις επιθετικές αρετές και επιδόσεις του 24χρονου, τότε, Λαρισαίου και τελικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τον πάρει από το «Ελ Πάσο».

Στις εναπομείνασες 13 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, ο Φάνης Γκέκας σκόραρε άλλες 8 φορές και με 18 γκολ συνολικά κατέλαβε την πρώτη θέση στον σχετικό πίνακα.

Οι μοναδικοί που τον κόντραραν εκείνη τη χρονιά ήταν ο Λουτσιάνο της Ξάνθης με 16 γκολ και ο συμπαίκτης του στους «πράσινους» Μιχάλης Κωνσταντίνου με 15.

Φυσικά, από πλευράς διεθνών επιτυχιών, ο Φάνης Γκέκας είναι με διαφορά ο κορυφαίος του εν λόγω αφιερώματος, καθώς αγωνίστηκε με επιτυχία σε πολλές ομάδες του εξωτερικού και, βέβαια, έλαβε μέρος σε πέντε διοργανώσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

 

Εστέμπαν Σολάρι 16 γκολ (2013-14, Ξάνθη)

Ο ξάδερφος του Φερνάντο Ρεδόντο και μικρός αδερφός του Σαντιάγο Σολάρι, πρώην αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έμοιαζε πολύ ποδοσφαιρικά μαζί τους αλλά έκανε τη δική του πορεία στα γήπεδα.

Ο «Τάνο» (Ιταλός δηλαδή) έφτιαξε το όνομά του ως ένας αξιόπιστος σκόρερ, περιφερόμενος σαν «νομάς» σε πολλές χώρες, από την πατρίδα του Αργεντινή, μέχρι την Κίνα.

Στο Μεξικό σχημάτισε ένα εκπληκτικό επιθετικό δίδυμο με τον Νάτσο Σκόκο στην Πούμας, στον ΑΠΟΕΛ έδειξε πάλι την ποιότητά του κι έκανε το μεγάλο βήμα στην Ισπανία για την Αλμερία.

Στην Ελλάδα ήρθε το 2013 για την Ξάνθη, προκειμένου να δώσει λύση στη γραμμή κρούσης της, και το κατάφερε με τα 16 γκολ που τον ανέδειξαν πρώτο σκόρερ της σεζόν.

Εκμεταλλευόμενος το βαρύ κορμί του, ήταν δύσκολα αντιμετωπίσιμος μέσα στην περιοχή, ενώ οι εκτελέσεις του ήταν γρήγορες και ενστικτώδεις, χαρακτηριστικό των σπουδαίων γκολτζήδων.

Το επίτευγμά του γίνεται ακόμη πιο σπουδαίο αν αναλογιστεί κανείς πως εκείνη την περίοδο η Ξάνθη άγγιξε τον υποβιβασμό, ώσπου εξασφάλισε την παραμονή της σε αγώνα μπαράζ κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Εστέμπαν Σολάρι έφυγε την επόμενη σεζόν για την Κίνα, επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Εργοτέλη και σταμάτησε την καριέρα του το 2016, με τον τελικό απολογισμό της καριέρας του να περιλαμβάνει τριψήφιο αριθμό τερμάτων.

 

Χερόνιμο Μπαράλες 17 γκολ (2014-15, Αστέρας Τρίπολης)

Το καλοκαίρι του 2013, στα 26 του, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης ο Χερόνιμο Μπαράλες, έπειτα από μία καλή σεζόν στην Ουρακάν της δεύτερης κατηγορίας Αργεντινής.

Η πρώτη αγωνιστική περίοδος του Αργεντινού επιθετικού στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ήταν καλή με 8 γκολ, όμως σε καμία περίπτωση δεν προμήνυε την εκτόξευση της επόμενης χρονιάς.

Το 2014-15 το σύνολο του Στάικου Βεργέτη τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια και στη 2η θέση των πλέι οφ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Βασικός συντελεστής της επιτυχίας της αρκαδικής ομάδας ο Αργεντινός «πύργος» που σκόραρε 17 φορές και ξεπέρασε ποδοσφαιριστές όπως ο Κώστας Μήτρογλου του Ολυμπιακού ή ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού.

Αγαπημένη του μέθοδος εκτέλεσης οι κεφαλιές (9 φορές!), γεγονός που εξηγείται όχι μόνο από το ύψος του (1,86μ.) αλλά και από τις προπονήσεις ράγκμπι που έκανε νέος.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Χερόνιμο Μπαράλες έχει καθιερωθεί ως ένας από τους δυσκολότερους επιθετικούς στις μονομαχίες σώμα με σώμα.

Στο ρεπερτόριο του δεν είχε μόνο τις κεφαλιές αλλά και μερικά πανέμορφα γκολ, όπως το πλασέ-βολέ κόντρα στον ΟΦΗ, σε μία αναμέτρηση που πέτυχε χατ-τρικ.

Έπειτα από ένα διάλειμμα στην Τουρκία, την Ινδία, την Αργεντινή και τη Λαμία, ο Χερόνιμο Μπαράλες γύρισε το 2019 στον Αστέρα Τρίπολης και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του στη Super League.

 

Ευθύμης Κουλούρης 19 γκολ (2018-19, Ατρόμητος)

Το καλοκαίρι του 2018 ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κατηφόρισε στην πρωτεύουσα ως δανεικός στον Ατρόμητο και τελικά πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της μέχρι στιγμής καριέρας του.

Συνολικά σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και προκριματικά Europa League, ο επιθετικός από την Πέλλα σημείωσε 25 γκολ, εκ των οποίων τα 19 στη Super League.

Άρχισε ιδανικά με δύο γκολ στο ντεμπούτο του, δηλαδή στην εκτός έδρας νίκη του Ατρομήτου επί του Παναιτωλικού, και κατόπιν προσέθεσε πολλούς βαθμούς στην ομάδα του Περιστερίου.

Μεταξύ άλλων, ξεχώρισε το γκολ στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, τα τρία συνολικά επί του Άρη και το εντυπωσιακό βολέ κόντρα στον Παναθηναϊκό, το οποίο ήταν και το τελευταίο του με τη φανέλα του Ατρομήτου.

Ως επιβράβευση αυτής της εκπληκτικής χρονιάς, ήρθε η κλήση του Ευθύμη Κουλούρη στην Εθνική ομάδα αλλά και η μεταγραφή αξίας 3.500.000 ευρώ στη γαλλική Τουλούζ.

 

*** Για περισσότερες σπορ ιστορίες LIKE στη σελίδα «Κάθε Κυριακή» στο Facebook και FOLLOW στο Instagram ***

 

*** Διαβάστε ΕΔΩ τα αφιερώματα της σελίδας «Κάθε Κυριακή» στο Sport-Retro.gr ***

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!