Η Αλεξάνδρα Λαδικού, το τένις και ο Παναθηναϊκός

Μία από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου είναι η Αλεξάνδρα Λαδικού, η οποία διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής της.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν το 1950 κι αμέσως πρωταγωνίστησε στην «Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Δύο χρόνια έμεινε στο Θέατρο Τέχνης, προτού παίξει σε παραστάσεις, όπως ο «Θείος Βάνιας» και «Η άνοδος και η πτώσις του Αρτούρου Ούι».

Ακολούθησε η μετάβαση στο Θέατρο Μουσούρη και η παρουσία στον κινηματογράφο, όπου επί της ουσίας άφησε λίγο πριν από τα 40, καθώς έκτοτε συμμετείχε σε ελάχιστες ταινίες.

Στις 27 Ιουλίου 1964, η μορφωμένη, ευγενική και όμορφη ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ».

Την εποχή που μίλησε στη «μεγαλυτέρα των Βαλκανίων», ήταν παντρεμένη με τον Νίκο Λαζάνη και είχαν αποκτήσει δύο αγοράκια.

Αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν οι φίλαθλοι ήταν ότι η Αλεξάνδρα Λαδικού θα έτρεφε μεγάλη συμπάθεια στα σπορ.

«Πάντα μ’ ενδιέφερε και μ’ ενδιαφέρει ο αθλητισμός. Προσωπικά παλιότερα έπαιζα τένις και σαν ερασιτέχνης, βέβαια, ασχολούμαι πάντα με την κολύμβηση. Ως θεατής όταν μου μένει καιρός παρακολουθώ κάθε αθλητική εκδήλωση, από τον στίβο μέχρι το ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια της.

Τότε, η ηθοποιός ρωτήθηκε για τη συλλογική της προτίμηση και απάντησε: «Υποστηρίζω με φανατισμό τον Παναθηναϊκό».

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει αν κατά τη γνώμη της το ποδόσφαιρο πρέπει να γίνει επαγγελματικό: «Ασφαλώς. Όπως γίνεται σε τόσες χώρες του κόσμου. Έτσι θα μπει σε σωστές βάσεις».

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!