Το «χρυσό» Eurobasket του 1987

Τριάντα ένα χρόνια συμπληρώνονται από την κορυφαία στιγμή του ελληνικού μπάσκετ: την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Αυτή η επιτυχία που αποτέλεσε αφετηρία για τις μετέπειτα τεράστιες διακρίσεις κυρίως σε συλλογικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, δεν θα πρέπει να λησμονείται ποτέ.

Πέρυσι τέτοια μέρα το Sport-Retro.gr είχε φιλοξενήσει τον αρχιτέκτονα του θριάμβου, τον προπονητή Κώστα Πολίτη, αλλά εφέτος δεν θα σας κουράσει τόσο με ένα μακροσκελές αφιέρωμα ή συνέντευξη.

Βέβαια, ο χρόνος παραμονής σας στην ιστοσελίδα ενδεχομένως να είναι αρκετός, στο άκουσμα και μόνο της φωνής του Φιλίππου Συρίγου.

Καθίστε αναπαυτικά, μεγεθύνετε το video και απολαύστε γι’ ακόμη μία φορά πώς ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Φάνης Χριστοδούλου και οι υπόλοιποι γίγαντες της Εθνικής γονάτισαν την πανίσχυρη Σοβιετική Ένωση.

Ευτυχώς που υπάρχει το κανάλι NickGalis Archive, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους απανταχού μπασκετόφιλους και όχι μόνο, να θυμούνται ή να μαθαίνουν ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!