Γιώργος Νταλάρας: Το αγαπημένο του σπορ και η ομάδα που υποστήριζε

Εκ των κορυφαίων Ελλήνων τραγουδιστών, με δεκάδες συμμετοχές σε ιστορικές συναυλίες, συνεργασίες που άφησαν παρακαταθήκη στον εγχώριο πολιτισμό και ιδιαίτερη χροιά στη φωνή.

Ο λόγος για τον Γιώργο Νταλάρα, έναν καλλιτέχνη που στο ερμηνευτικό σκέλος τουλάχιστον, η πλειοψηφία των ακροατών τού βγάζει το καπέλο.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, ούτε 20 χρονών δεν ήταν, ο γιος του φημισμένου τραγουδιστή, συνθέτη και μπουζουξή Λουκά Νταράλα είχε αρχίσει τις εμφανίσεις.

Σταδιακά έγινε γνωστός στο αττικό νυχτερινό κοινό και τον Σεπτέμβριο του 1973, μόλις στα 24 του, ο χαρακτηρισμός «βεντέτα» ήταν πια εύλογος.

Εκείνη την περίοδο εμφανιζόταν στο θρυλικό κέντρο «Δειλινά», πλάι σε τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Πόπη Αστεριάδη, ο Δάκης, ο Πασχάλης κ.ά.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Νταλάρας παραχώρησε μία ασυνήθιστη συνέντευξη, αφού δεν δημοσιεύθηκε σε κάποιο καλλιτεχνικό περιοδικό, αλλά σε αθλητική εφημερίδα.

«Η πρώτη φωνή της Ελλάδος», ήταν το σχόλιο που συνόδευε τη συνέντευξη, η οποία δόθηκε στον συντάκτη Βασίλη Χατζηγιάννη και την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ».

Στη φωτογραφία δεξιά, ο δημοσιογράφος και ο τραγουδιστής κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους.

 

Αγαπημένο σπορ και ομάδα

Η συνάντηση μεταξύ δημοσιογράφου και ερμηνευτή έγινε σε γιορτή της δισκογραφικής εταιρείας «Μίνως Μάτσας & Υιός», όπου είχε τιμηθεί ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο συνθέτης Απόστολος Καλδάρας και ο στιχουργός Πυθαγόρας.

Σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου 1972, είχε κυκλοφορήσει ο εμβληματικός δίσκος «Μικρά Ασία», ο οποίος έγινε «χρυσός» από τη στιγμή που, μόνο μέχρι τότε, είχε πουληθεί ο αριθμός-ρεκόρ των 30.000 κομματιών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που τιμήθηκαν οι προαναφερθείσες μορφές του ελληνικού τραγουδιού, ωστόσο ο Γιώργος Νταλάρας δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει περισσότερο για αθλητικά.

Αναλυτικά: «Δεν βλέπω το ποδόσφαιρο. Λατρεύω, όμως, τον στίβο και παρακολουθώ όλες τις εκδηλώσεις του. Βέβαια, ο περισσότερος χρόνος μου είναι αφιερωμένος στις καλλιτεχνικές μου υποχρεώσεις. Πιτσιρικάς ήμουν Παναθηναϊκός, αλλά σήμερα δεν ασχολούμαι. Επίσης, αυτό δεν μου έχει δημιουργήσει καταστάσεις που να μην βλέπω με αγάπη και τις άλλες ομάδες του Κέντρου και της Θεσσαλονίκης.

Είμαι ένας καλός φίλαθλος. Ίσως να μην παρακολουθώ το ποδόσφαιρο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζω τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές.

Παρακολουθώ από μακριά χωρίς να τρέχω στα γήπεδα, όπως άλλοι συνάδελφοί μου, οι οποίοι μάλιστα έχουν και πάθος και φανατισμό για την ομάδα τους.

Χειροκροτώ και χαίρομαι κάθε διεθνή επιτυχία ελληνικής ομάδος, αλλά περισσότερο ενδιαφέρομαι και παρακολουθώ τον κλασικό αθλητισμό. Ο στίβος είναι κάτι άλλο από το ποδόσφαιρο. Έχει τις δικές του συγκινήσεις, τις χαρές του και τις λύπες του.

Ένας καλός φίλος του στίβου τον νιώθει τον αθλητισμό πιο πολύ. Εκεί που όλοι οι αθλητές μάχονται για μια νίκη που το έπαθλό της είναι ένα μετάλλιο, ένα κύπελλο και μία μεγάλη, μία απέραντη χαρά».

Παράλληλα, στη συνέντευξη ο Γιώργος Νταλάρας επεσήμανε ότι έχει φίλους ποδοσφαιριστές και παράγοντες κάθε συλλογικής απόχρωσης.

Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχασε την πρωτιά στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1973, τους οποίους είχε παρακολουθήσει.

Πρόσφατα δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, όμως αν κρίνει κανείς από τη συνέντευξη του 1973, ο Γιώργος Νταλάρας ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

Εν πάση περιπτώσει, ο Γιώργος Νταλάρας έχει μείνει στην Ιστορία όχι για τη συλλογική του προτίμηση, αλλά για τις ερμηνείες του σε μοναδικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, όπως στον δίσκο «Μικρά Ασία» που συμμετείχε με την αξεπέραστη Χάρις Αλεξίου.

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!