Το σκάνδαλο με τους γυμνούς Ολλανδούς στην Αργεντινή

Η Ολλανδία της δεκαετίας του 1970 διέθετε, κατά γενική ομολογία, την κορυφαία εθνική ομάδα, ασχέτως αν δεν κατάφερε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 και του 1978.

Βέβαια, εκτός από την αναμφισβήτητη αξία της, οι ποδοσφαιριστές της είχαν πρωταγωνιστήσει και σε διάφορες εξωαγωνιστικές ιστορίες, με αποκορύφωμα εκείνη στην πισίνα του ξενοδοχείου που είχαν καταλύσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Δυτικής Γερμανίας.

Η «Bild» έκανε λόγο για γυμνές κοπέλες, σαμπάνιες και βουτιές, ωστόσο ποτέ κανείς δεν έμαθε τι πραγματικά συνέβη το βράδυ της 30ής Ιουνίου 1974.

Τέσσερα χρόνια αργότερα στην Αργεντινή η ιστορία επαναλήφθηκε: η Ολλανδία έχασε στον τελικό και μερικοί παίκτες της ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» της 30ής Μαΐου 1978, όλα άρχισαν όταν οι καθαρίστριες του ξενοδοχείου «Potrerillos» της πόλης Μεντόσα πήγαν στα δωμάτια των «οράνιε» για να τα σουλουπώσουν.

Όταν, όμως, οι Ολλανδοί άνοιξαν τις πόρτες, οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι μερικοί δεν φορούσαν ούτε τα απολύτως απαραίτητα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τις φωνές.

Οι απαράδεκτοι παίκτες, πάντως, δεν σταμάτησαν να έχουν αυτήν την προκλητική συμπεριφορά, αφού αποφάσισαν να αρχίσουν τις βόλτες στους διαδρόμους του ξενοδοχείου, φορώντας μόνο το εσώρουχο!

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου υποχρεώθηκε να αντιδράσει, προκειμένου να μην χαλάσει ακόμη περισσότερο το κλίμα και, κυρίως, να μην διαρρεύσουν αρνητικά σχόλια, σε μία εποχή που η χούντα του Χόρχε Βιντέλα δεν σήκωνε και πολλά-πολλά.

Οι «οράνιε» δέχθηκαν αυστηρές συστάσεις για να κυκλοφορούν με τις φόρμες τους και, λογικά, τα παρατράγουδα σταμάτησαν εκεί…

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!