Όταν ο Μαραντόνα ντύθηκε… Βρετανός για χάρη των Queen

8 Μαρτίου 1981

Είχαν ήδη περάσει 4 χρόνια από την κυκλοφορία ενός δίσκου που έμελλε να συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλον με τον αθλητισμό.

Το 1977 οι Queen ηχογράφησαν το «News of the World», στο οποίο μεταξύ άλλων υπήρχαν τα τραγούδια «We Are The Champions» και «We Will Rock You».

Ο δίσκος πράγματι αναδείχθηκε… πρωταθλητής, αφού έγινε τέσσερις φορές πλατινένιος στις ΗΠΑ και δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν έτει 1980, το συγκρότημα του αξέχαστου Φρέντι Μέρκιουρι κυκλοφόρησε το άλμπουμ «The Game» και στο πλαίσιο της προώθησής του οργάνωσε μία περιοδεία στη Νότια Αμερική υπό τον τίτλο «The Game Tour».

Εκείνη την περίοδο και συγκεκριμένα μόλις πριν από 16 ημέρες, ο 20χρονος Ντιέγκο Μαραντόνα είχε υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με τους Μπόκα Τζούνιορς.

Ήδη το άστρο του είχε αρχίσει να λάμπει, ενώ προερχόταν από τη χρονιά με τις περισσότερες, μέχρι τότε, συμμετοχές στην εθνική Αργεντινής.

Οι δύο αυτοί κόσμοι, του αθλητισμού και της μουσικής, ενώθηκαν στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι» της Βέλες Σάρσφιλντ. Ένα στάδιο που εκείνη την ημέρα φιλοξένησε περίπου 300.000 ψυχές και κατέγραψε τη μέχρι τότε μεγαλύτερη προσέλευση της χώρας σε συναυλία.

Ο Μαραντόνα είχε δανειστεί το μπλουζάκι με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου από τον κιθαρίστα Μπράιαν Μέι, ενώ ο Μέρκιουρι τη φανέλα της «αλμπισελέστε» με τον αριθμό 10.

Επιπλέον, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός παρουσίασε στο κοινό το συγκρότημα, λίγο πριν από την εκτέλεση του τραγουδιού «Another One Bites the Dust».

Όταν αυτές οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν, οι Αργεντινοί άσκησαν σκληρή κριτική στο καμάρι τους εξαιτίας της περίφημης κόντρας με τη Μ. Βρετανία για τα νησιά Φόκλαντς ή Μαλβίνας, όπως τα αποκαλούν οι πολίτες της νοτιοαμερικανικής χώρας.

Ο Ντιέγκο υπερασπίστηκε τον εαυτό του επικαλούμενος το γεγονός ότι η ένταση μεταξύ των δύο κρατών άρχισε περίπου έναν μήνα αργότερα (σ.σ. στις 19 Μαρτίου) και κορυφώθηκε με τον πόλεμο μετά από έναν ολόκληρο χρόνο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις 22 Ιουνίου 1986 οι Αργεντινοί τον συγχώρησαν…

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!