Η «οδύσσεια» του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Το τριήμερο 13-15 Μαΐου ο Ηρόδοτος κέρδισε ένα σεβαστό μέρος της δημοσιότητας στα αθλητικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά όχι για καλό σκοπό.

Παίκτες, προπονητής και γυμναστής δέχθηκαν επίθεση στην Αμαλιάδα από «φουσκωτούς», με συνέπεια τα μέλη της αποστολής να αποχωρήσουν από το γήπεδο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής!

Έφτασαν σε ξενοδοχείο τα ξημερώματα, το βράδυ της Δευτέρας μπήκαν στο πλοίο της γραμμής και το πρωί της Τρίτης επέστρεψαν στο Ηράκλειο.

Μία πραγματική «οδύσσεια» που σπανίως συναντά κανείς, δεδομένου ότι μεσολάβησαν τα έκτροπα στο ημίχρονο του ματς με τον Αστέρα Αμαλιάδας.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, τo Sport-Retro.gr εντόπισε μια αντίστοιχη ιστορία που αφορούσε στον Παναθηναϊκό και έγινε ακριβώς την ίδια περίοδο (!) δηλαδή το διήμερο 14-15 Μαΐου 1978.

Το «τριφύλλι» είχε δώσει τον αγώνα με την Καστοριά (1-1), στο πλαίσιο της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Α’ Εθνικής.

Στη 01:00 η «πράσινη» αποστολή βρισκόταν στο αεροπλάνο, όταν η αεροσυνοδός ενημέρωσε τους επιβάτες ότι θα πρέπει να αποβιβαστούν επειδή είχε εντοπιστεί βλάβη.

Περίπου 200 άτομα έπιασαν θέση στην αίθουσα αναμονής και στις 01:20 άκουσαν ότι η πιθανή ώρα αναχώρησης είναι στις 02:25.

Στις 02:20 η Ολυμπιακή Αεροπορία ενημέρωσε ότι η πτήση ματαιώθηκε και θα πραγματοποιηθεί στις 09:00, ενώ συμπλήρωσε: «Όσοι επιβάτες επιθυμούν, μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω!»

Δημιουργήθηκε επεισόδιο και οι επιβάτες ζήτησαν να έρθει άλλο αεροπλάνο από την Αθήνα για να τους παραλάβει, ωστόσο αρμόδιος υπάλληλος απάντησε ότι «τέτοια ώρα δεν υπάρχει πλήρωμα».

Τελικά οι «πράσινοι» έφυγαν από το αεροδρόμιο, δείπνησαν και μετέβησαν στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», όπου ξάπλωσαν στις 04:30 και ξύπνησαν στις 07:00.

Κατά τις 08:00 επέστρεψαν στο αεροδρόμιο, όπου ενημερώθηκαν από την Ολυμπιακή Αεροπορία ότι δεν ήταν ακόμη γνωστή η ώρα αναχώρησης!

Προκλήθηκε νέο επεισόδιο και γύρω στις 10:30 μαθεύτηκε ότι η επόμενη πτήση από την Αθήνα, θα μεταφέρει το μηχάνημα που θα επιδιόρθωνε το πρόβλημα του πρώτου αεροσκάφους.

Η «οδύσσεια» συνεχίστηκε, καθώς ούτε αυτό το αεροπλάνο ήρθε στην ώρα του (!) ώσπου γύρω στις 14:30 άρχισε να καταφθάνει ο στόλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Μισή ώρα αργότερα, τέσσερα αεροσκάφη βρίσκονταν γύρω από το χαλασμένο, μέχρι που ένα εξ αυτών απογειώθηκε περίπου στις 16:00 με προορισμό την Αθήνα.

Σημείωση: Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των 200 επιβατών στο αεροδρόμιο, η εταιρεία δεν προσέφερε ούτε μία πορτοκαλάδα!

Το ωραίο ήταν ότι η αποστολή του Παναθηναϊκού έφυγε από την Καστοριά στις 19:00 της Κυριακής και έκανε έκκληση στον οδηγό του λεωφορείου να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στις 23:30, προκειμένου να προλάβει την τελευταία πτήση.

Πράγματι, οι «πράσινοι» έφτασαν στις 23:15 στο αεροδόμιο και στις 00:00 επιβιβάστηκαν στο Boeing 720, ώσπου έγινε η αναγγελία για μία… μικρή καθυστέρηση λόγω τεχνικών ανωμαλιών, η οποία θα αποκαθίστατο σε περίπου τρία τέταρτα.

Αφού γύρισαν, πάλι καλά…

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!