Ρεκόρ σε αυτογκόλ και πέναλτι στη Ρωσία

Το Παγκόσμιο Κύπελλο των «περίεργων» ρεκόρ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό της Ρωσίας.

Τα κλειστά παιχνίδια και η χρήση του VAR έχουν δημιουργήσει δύο στατιστικά, τα οποία σίγουρα δεν περνούσε από το μυαλό κάποιου ότι θα καταρρίπτονταν τόσο εύκολα, αλλά και πρόωρα στο τουρνουά.

Τα αυτογκόλ του Έντσον Άλβαρες, στο ματς μεταξύ του Μεξικού και της Σουηδίας, αλλά και αυτό του Γιαν Ζόμερ στο βραδινό παιχνίδι της Ελβετίας με την Κόστα Ρίκα, χάρισαν ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι άτυχες στιγμές παικτών έγιναν 8, κι ενώ η προηγουμένη αρνητική αυτή στατιστική επίδοση είχε φτάσει μέχρι τον αριθμό 6 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας εν έτει 1998.

Παράλληλα, ο Άλβαρες έγινε ο τέταρτος Μεξικανός που σκοράρει κατά της εθνικής του στη διοργάνωση, χαρίζοντας μία θλιβερή πρωτιά που αφορά στα περισσότερα αυτογκόλ (4) από ισάριθμους παίκτες.

Στον αντίποδα ο Γιαν Ζόμερ έγινε μόλις ο τρίτος τερματοφύλακας που χρεώνεται αυτογκόλ μετά τον Άντονι Θουμπιθαρέτα (Ισπανία) το 1998 και τον Νόελ Βαγιαδάρες (Ονδούρα) το 2014.

Το άλλο ρεκόρ που έχει ήδη σημειωθεί στη Ρωσία, προτού καν τελειώσει η φάση των ομίλων κιόλας, αποτελεί αυτό των περισσότερων πέναλτι.

Η χρήση του VAR φαίνεται να έχει αλλάξει ήδη τα δεδομένα, καθώς οι 18 παραβάσεις που είχαν καταλογιστεί στις διοργανώσεις του 1990, 1998 και 2002 ήταν τα περισσότερα σε μία διοργάνωση μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή στη Ρωσία έχουν δοθεί ήδη 22, εκ των οποίων τα 17 έχουν μετατραπεί σε γκολ, ισοφαρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και την καλύτερη επίδοση ευστοχίας (σ.σ. όχι το ποσοστό) που είχε επιτευχθεί το 1998 στη Γαλλία, όταν είχε χαθεί μόλις ένα πέναλτι.

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!