Μία περίεργη ιστορία δωροδοκίας πριν από ντέρμπι Ηρακλής-Άρης

Μία ιστορία που, παραδόξως, δεν είχε τον αναμενόμενο ντόρο καταγράφηκε πριν από 30 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το Sport-Retro.gr την παραθέτει.

Η υπόθεση δωροδοκίας του ποδοσφαιριστή Θόδωρου Πάλλα έγινε γνωστή στις 12 Φεβρουαρίου 1977, παραμονές ενός ντέρμπι Ηρακλής-Άρης στο γήπεδο της Κατερίνης.

Ο αρχηγός των «κιτρίνων» και διεθνής αμυντικός κατήγγειλε στη διοίκηση της ομάδας του ότι του προσφέρθηκε το ποσό των 500.000 δραχμών, προκειμένου να έχει μειωμένη απόδοση στο ματς.

Κατόπιν, ο πρόεδρος Γεωργιάδης, ο έφορος Μανωλόπουλος, ο σύμβουλος Ιωαννίδης και, βέβαια, ο Πάλλας έδωσαν κατάθεση για το συμβάν στη Γενική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

O Θόδωρος Πάλλας

Ο, τότε, 27χρονος αμυντικός υποστήριξε ότι η πρόταση του έγινε από τον πρώην συμπαίκτη του Δημήτρη Κόκκορη και στη συνέχεια άρχισε να καταστρώνεται το σχέδιο της Αστυνομίας.

Συνθηματικό με χαρτομάντιλο!

Ο Πάλλας, εφοδιασμένος με πομπό, έκλεισε ραντεβού με τον Κόκκορη σε αυτοκίνητο, προκειμένου να κουβεντιάσουν για το ζήτημα.

Πίσω από το αυτοκίνητο που βρίσκονταν οι δύο πρώην συμπαίκτες ήταν παρκαρισμένο ένα αυτοκίνητο της Ασφάλειας με δέκτη, ο οποίος θα μαγνητοφωνούσε τη συζήτηση.

Οι Αρχές είχαν δώσει οδηγία στον Πάλλα πως σε περίπτωση που ο Κόκκορης του προσέφερε τα χρήματα, εκείνος θα έπρεπε να σκουπίσει τη μύτη του με χαρτομάντιλο και κατόπιν να το πετάξει από το παράθυρο.

Ο Δημήτρης Κόκκορης (πηγή φωτό: aris.re)

«Θα σε κάνω πλούσιο! Θα πάρεις 500.000 δραχμές», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην άσος της Δόξας Δράμας, του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα στον σπουδαίο αμυντικό, ο οποίος απάντησε καταφατικά, υπό την προϋπόθεση ότι θα εισέπραττε άμεσα.

Τότε, ο Κόκκορης είπε ότι δεν έχει μαζί του τα χρήματα και δεσμεύθηκε ότι θα του τα δώσει έξω από το σπίτι του μόλις επιστρέψει από την Κατερίνη, όμως ο Πάλλας ήταν ανένδοτος.

Ο πρώην άσος του Άρη δεν έπεσε στη… φάκα, όμως η διοίκηση υπέβαλε μήνυση εναντίον του και κατά παντός υπευθύνου.

Ο Κόκκορης δεν εντοπίστηκε για να δώσει κατάθεση και, κατά συνέπεια, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο σύλληψης, καθώς είχε περάσει το χρονικό όριο.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ο Άρης του Αλκέτα Παναγούλια επικράτησε 2-0 του Ηρακλή με γκολ των Ντίνου Κούη (52’) και Γιώργου Ανανιάδη (89’), ενώ ο Πάλλας αγωνίστηκε σε όλο το ματς.

Για την ιστορία, οι «κίτρινοι» κατέλαβαν την 5η θέση στο πρωτάθλημα και ο «γηραιός», ο οποίος κέρδισε την παραμονή μετά κόπων και βασάνων, αρκέστηκε στη 12η.

Η υπόθεση της δωροδοκίας δεν άργησε να εξασθενήσει και να μπει στο χρονοντούλαπο…

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!