Τo εντυπωσιακό video της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα 110 χρόνια του συλλόγου

Με ένα απόσπασμα από μία φράση του ιδρυτή Γιώργου Καλαφάτη επέλεξε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αναφερθεί στα 110α γενέθλια του συλλόγου.

“‘Ευτυχήσαμε να δούμε τους διαδόχους μας να ενστερνίζονται την πίστη και τις αρχές μας, να συνεχίζουν με την ίδια πνοή το δρόμο που χαράξαμε και που οδηγεί στην εκπλήρωση των καλύτερων αθλητικών πόθων’ (Γ.Καλαφάτης). 110 χρόνια Παναθηναϊκός! Χρόνια μας πολλά!”, ήταν το μήνυμα της “πράσινης” ΠΑΕ στο Twitter.

Λίγο αργότερα αναρτήθηκε το εξής κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

“Χρόνια πολλά στο μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της Ελλάδας! Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, ο Παναθηναϊκός μας γίνεται σήμερα 110 ετών!

Από το χειμωνιάτικο απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου 1908 όταν ο Γεώργιος Καλαφάτης έριχνε το σπόρο για την ίδρυση του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου στην Ελλάδα, του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, έως σήμερα, «έτρεξαν» 110 χρόνια. Χρόνια γεμάτα χαρές και λύπες, επιτυχίες και αποτυχίες, δόξα και απογοήτευση. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αρκετές φορές στα ουράνια αλλά και κάποιες στιγμές στο χείλος του γκρεμού.

Τα λόγια των μεγάλων ευεργετών του συλλόγου έχουν διαχρονική αξία για να περιγράψουν κυρίως στις νεότερες γενεές τι πραγματικά σημαίνει «Παναθηναϊκός».

‘Ευτυχήσαμε να δούμε τους διαδόχους μας να ενστερνίζονται την πίστη μας και τις αρχές μας και να συνεχίζουν με την ίδια πνοή το δρόμο που εμείς χαράξαμε και που οδηγεί εις την εκπλήρωση των καλύτερων αθλητικών πόθων’ (κείμενο Γεωργίου Καλαφάτη για τα 50 χρόνια ζωής του Παναθηναϊκού).

‘Αναλώνοντας ένα μέρος της ζωής μου εις την υπηρεσία της παναθηναϊκής ιδέας, αισθάνομαι ότι έχω το δικαίωμα να αναφωνήσω κάτι ανάλογον προς το: ‘Πόσο εμεγαλύνθησαν τα έργα σου Κύριε’. Πράγματι, ο Παναθηναϊκός μας εμεγαλύνθη τόσον και τόσον εδοξάσθη ώστε με πεποίθηση πλέον να πιστεύουμε ότι κάποτε θα εορτάζονται οι εκατονταετηρίδες αυτού. Διότι ο Παναθηναϊκός μας κατέστη αιώνιος. Κατέστη Αθάνατος! Διότι ο Παναθηναϊκός είναι Ιδέα!’ (ομιλία Απόστολου Νικολαΐδη για τα 70 χρόνια ζωής του συλλόγου, το 1978).

‘Η ιστορία του Παναθηναϊκού, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, είναι γεμάτη από ανθρώπους που τον νοιώσανε και τον αγαπήσανε. Γι’ αυτό πρέπει να ζήση, και θα ζήση. Και θα γίνει πιο μεγάλος απ’ ό,τι είναι. Αυτό είναι το πιστεύω κάθε Παναθηναϊκού’ (κείμενο του Λουκά Πανουργιά το 1955)”.

Ιδού και το εντυπωσιακό video που ετοίμασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την περίσταση:

 

Διαβάστε ακόμη:

«Ο Μαραντόνα στόχος του Παναθηναϊκού»

Ο Νίκος Κούρκουλος για τον δικό του Παναθηναϊκό. Μία σπάνια συνέντευξη του αείμνηστου ηθοποιού

Το δώρο του Σούκερ στον Βαρδινογιάννη και η υπόσχεση για γκολ επί του Ολυμπιακού. Έτσι άρχισε το «φλερτ»

Πρωτοπόρος, Ευρωπαίος, Κορυφαίος < Μίζερος, Εγκαταλειμμένος, Ακέφαλος. Η νέα αρχή του Παναθηναϊκού

Δημήτρης Σαραβάκος ετών 56: H μεταγραφή που άλλαξε την Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Υπόθεση Χάτζι: Το ραντεβού Βαρδινογιάννη-Τσαουσέσκου, ο… Γιώργος Χατζής και ο Κοσκωτάς

Τα αφιερώματα του Sport-Retro.gr στον Παναθηναϊκό

 

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!