Γήπεδο 100.000 θέσεων στου Παπάγου, στου Γουδή ή στον Χολαργό! To «Παναθηναϊκό Χωριό» του 1972

9 Σεπτεμβρίου 1972

Η «Αθλητική Ηχώ» φιλοξενεί το συγκεκριμένο ρεπορτάζ στο εξώφυλλό της.

9 Σεπτεμβρίου 2020 Το μόνο που έχει αλλάξει από τότε είναι ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει «Αθλητική Ηχώ».

***

Το Sport-Retro.gr εντόπισε ένα σπάνιο ντοκουμέντο και σας το παραθέτει με τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Τότε, ο Παναθηναϊκός του Φέρεντς Πούσκας ήταν πρωταθλητής Ελλάδας, πρώην φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Πανίσχυρο αγωνιστικά, με οικονομικά εύρωστη διοίκηση και έναν θρυλικό άσο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στον πάγκο, το «τριφύλλι» χρειαζόταν έναν πιο μοντέρνο αθλητικό χώρο που θα στέγαζε τα… μιλιούνια των υποστηρικτών του.

Ήδη, το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είχε συμπληρώσει μια 50ετία, ενώ το κλειστό γυμναστήριο, ο περίφημος «Τάφος του Ινδού» δεν μπορούσε φυσικά να καλύψει τις ανάγκες των πολυάριθμων φιλάθλων του Παναθηναϊκού με τις μόλις 1.500 θέσεις του.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1972, η «Αθλητική Ηχώ» ανέφερε ότι το νέο γήπεδο του συλλόγου θα χωρά 100.000 ψυχές (!) και θα ανεγερθεί στου Παπάγου, στου Γουδή ή στον Χολαργό.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ: «Επιτέλους! Το όνειρο εκατομμυρίων οπαδών του Παναθηναϊκού γίνεται πραγματικότης. Κατ’ απολύτως εξακριβωμένας πληροφορίας μας ο μεγαλύτερος και ιστορικώτερος σύλλογος της Ελλάδος αποκτά νέο μεγαλοπρεπές στάδιο.

Ύστερα από ταλαιπωρία αρκετών ετών ευρέθη η οριστική λύσις. Χάρις στο ενδιαφέρον που έδειξε η Εθνική Κυβέρνησις, ο Παναθηναϊκός σε λίγο καιρό θα διαθέτη ένα τέλειο αθλητικό κέντρο, το οποίο θα ανεγερθή σε μία από τις τρεις ακόλουθες τοποθεσίες:

α) Στο Στάδιο Ενόπλων Δυνάμεων στον Συνοικισμό Παπάγου

β) Στην περιοχή της ΑΒΥΠ στο Γουδί και

γ) Στο κτήμα Δηλαβέρη (Νομισματοκοπείον) στον Χολαργό

Σε μία, λοιπόν, από τις τρεις αυτές εκτάσεις, θα κτίση τη μοντέρνα «φωλιά» του ο φιναλίστ Ευρώπης και Κόσμου.

Το όλον έργον γίνεται κατόπιν αποφάσεως της Εθνικής Κυβερνήσεως. Προχθές, εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού επεσκέφθησαν τον κ. Παττακό και είχαν πολύωρη σύσκεψι μεταξύ τους. Ο κ. αντιπρόεδρος τους ανεκοίνωσε την απόφασιν και συνεζήτησε μαζί τους επί των λεπτομερειών του όλου έργου.

Το νέο στάδιο του Παναθηναϊκού θα είναι χωρητικότητας 100.000 θέσεων και άνω, θα περιλαμβάνη δε βοηθητικό γήπεδο, γήπεδο μπάσκετ, καθώς και οικισμό όπου θα αποσύρωνται προς ανάπαυσιν οι αθληταί και θα ονομασθή «Παναθηναϊκό Χωριό».

Νέα σύσκεψι εκπροσώπων του Παναθηναϊκού με τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως κ. Παττακό θα γίνη την προσεχή Πέμπτη και θα συζητηθή το θέμα του οικονομικού του γηπέδου».

Η «Αθλητική Ηχώ» παρήκμασε και σταμάτησε να εκδίδεται προτού αρχίσει το διάστημα που η ελληνική Ιστορία θα καταγράψει ως «οικονομική κρίση». Ο Παναθηναϊκός του 2020 αναζητεί τον Παναθηναϊκό του 1972. Και, βέβαια, επίλυση στο γηπεδικό ζήτημα…

 

Διαβάστε ακόμη:

H πρώτη μάχη του Παναθηναϊκού με την Μπιλμπάο και η επίσκεψη στον «Λάκκο των Λεόντων»

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!