Η… στημένη κλήρωση του 1969 στην Α’ Εθνική

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 1969, η «Αθλητική Ηχώ» κυκλοφόρησε με τίτλο «Μια σατανική σύμπτωσις (;) Τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα; Έχει γίνη κλήρωσις;»

Η εφημερίδα «αποκάλυπτε» ότι ο Παναθηναϊκός ακολουθεί το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και ο ΠΑΟΚ του Άρη στην κούρσα της Α’ Εθνικής.

Διαχρονικά, η ΕΠΟ έχει δώσει αμέτρητες λαβές για να δέχεται τα «πυρά» των Ελλήνων παραγόντων, αθλητών και φιλάθλων, ωστόσο σε εκείνη την περίπτωση μάλλον είχε προχωρήσει σε μία πρωτότυπη ενέργεια, παρά είχε στο μυαλό της κάποιους σκοτεινούς σκοπούς.

«Πιστή στην παράδοσή της να υπηρετεί ανιδιοτελώς και με πνεύμα δικαιοσύνης τον ελληνικό αθλητισμό, τους θεσμούς του, τα σωματεία και τους φιλάθλους είναι υποχρεωμένη να προβεί σήμερα σε μία αποκάλυψη.

Πρόκειται για ένα γεγονός, η διαπίστωση του οποίου θέτει αμέσως το ερώτημα: Έγινε πράγματι κλήρωση για το πρωτάθλημα Ελλάδας ή υπάρχει συμφωνία για τον ορισμό ορισμένων αγώνων, με συνέπεια να ευνοούνται άλλοι και άλλοι να αδικούνται;», ανέφερε μεταξύ άλλων η «Αθλητική Ηχώ».

Φυσικά, αυτό που «αποκάλυπτε» και αποδοκίμαζε η, κατά τ’ άλλα, επί σειρά ετών κορυφαία ελληνική εφημερίδα δεν ήταν άλλο από το σύστημα που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα με τις ομάδες που ακολουθούν η μία το πρόγραμμα της άλλης.

Επί παραδείγματι, την εφετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός ακολουθεί το πρόγραμμα του Άρη, ο Ολυμπιακός της ΑΕΚ, η ΑΕΚ του ΠΑΟΚ, ο Άρης του Απόλλωνα κ.ο.κ.

Και τότε, βέβαια, δεν ήταν μόνο οι δύο «αιώνιοι» της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που… ταυτίζονταν με το πρόγραμμα, αλλά και όλες οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ανάμεσα στις αμέτρητες δημοσιογραφικές επιτυχίες, υπάρχουν και τα φάουλ…

Διαβάστε ακόμα
Σχόλια
Loading...
error: Content is protected !!